Quantcast
Channel: Tech it Issie
Viewing all 73 articles
Browse latest View live

שנה טובה!!

$
0
0
שלום לכולם! ומיוחד לאלו שהתחילו את השנה החדשה היום..
לכבוד חגי תשרי, הכינו בבית הספר שלנו פעילות מקסימה באפליקציית Ji Tap.
מטרת הפעילות היא לתת טעימה ממנהגי ומושגי חגי תשרי תוך חשיבה על שילוב פעילויות נוספות ועידוד שיח. כך למשל לאחר לימוד המנהג של איחול ברכות, יש שאלה פתוחה: "מה אתם מאחלים לעצמכם?" וזה מקום לעצור ולשוחח על כך. כמו כן, מומלץ לצרף אביזרים מוחשיים הקשורים לחג: אפשר להביא רימון, ולראות את הגרעינים כפי שמוזכר בפעילות או להביא את ארבעת המינים , ולגלות למי יש טעם ולמי יש ריח :). תודה רבה רבה לונסה מרדוק מורה בבית הספר בבית איזי שפירא ולנעה ניצן מרפאה בעיסוק מבית הספר ומהמרכז הטכנולוגי על הפעילות המקסימה!
על מנת להיכנס למשחק, לחצו על התמונה המופיעה מטה:
לחצו על התמונה והחלו לשחק
לפעילויות נוספת לקראת חגי תשרי אתם מוזמנים להציץ בפוסטים הקודמים שלנו:
אז כמו שאתם רואים, תמיד מעניין ומעשיר לשלב את האייפד עם אמצעים מוחשיים שעובדים על החושים השונים.
נשמח לשמוע עוד רעיונות…
שנה נפלאה!

The post שנה טובה!! appeared first on Tech it Issie.


IssieCalc – מחשבון נגיש, מאיר עיניים וניתן לעיצוב אישי

$
0
0

בזכות שיתוף פעולה נוסף ומדהים עם צוות הפיתוח של מרכז המחקר והפיתוח של  SAP Labs Israel, צוות בית איזי שפירא גאה להציג: IssieCalc – אפליקצית מחשבון מותאמת המאפשרת התאמה, הקלטה ועיצוב לפי בחירה. בהאתקון "MAGIC CODE 2018" אשר נערך ב SAP ברעננה, פעלו צוותים רבים בין היתר על פתרונות טכנולוגיים עבור עמותות חברתיות. חלק מהפרויקטים הנבחרים היו אפליקציית המחשבון IssieCalc ואפליקציית IssieSign ללימוד שפת סימנים שעלתה ממש לאחרונה.

זוהי הזדמנות נוספת להודות לצוות המדהים של המתנדבים ב SAP!!

IssieCalc הצטרפה לאפליקציות נוספות שפותחו על ידי צוות המרכז הטנכולוגי מתוך צורך שעלה בשטח עם ילדים ומבוגרים עם מוגבלות. האפליקציות הנוספות שלנו הן: IssieBoard, 2TALK, IssieDice, IssieSign

אסטל ומיטל מבית איזי שפירא עם "מחשבון העוגיות" ועם המפתחים המוכשרים של SAP ישראל: אוריאל, ואדים, דניאל דוד ודוד. תודה לכם!!!

אסטל ומיטל מבית איזי שפירא עם "מחשבון העוגיות" ועם המפתחים המוכשרים של SAP ישראל: אוריאל, ואדים, דניאל דוד ודוד. תודה לכם!!!

הצוות בפעולה

הצוות בפעולה

בהצגת התוצרים, האפליקציה עם מכתב התודה מתלמידי בית ספר איזי שפירא

בהצגת התוצרים, האפליקציה עם מכתב התודה מתלמידי בית ספר איזי שפירא

המחשבון מעוצב עם מקשים גדולים ומציע מגוון הגדרות להתאמה דפרנציאלית ואפשרות הקלטה בכל שפה. ניתן להשתמש במחשבון במצב אופקי ואנכי.

מאיפה הגיע הרעיון?

אפליקציית IssieCalc פותחה בעקבות צורך שעלה בבית הספר במסגרת שיעורי חשבון והשתלבות בקהילה בהם תרגלנו קנייה במכולת ומכירה בקיוסק. התלמידים נפגשו בעת המכירה או הקנייה בצורך לחשב תרגילים פשוטים וכך נכנס המחשבון לתכנית הלימודים הכיתתית. המחשבונים והאפליקציות השונות המוצעות כיום בשוק לא ענו על הצורך של התלמידים בהיבט הפיזי והחזותי ככלל ולא נתנו את הפידבק השמיעתי בפרט. כעת, כאשר פותחה אפליקציית IssieCalc ניתן לעצב לכל משתמש מחשבון אישי הנותן מענה חזותי, פיזי ואודיטורי ובכך מאפשר שימוש נוח ונגיש.

כבר עם פתיחת האפליקציה יופיע מחשבון ברירת מחדל.

מחשבון ברירת המחדל

מחשבון ברירת המחדל

לחיצה ארוכה על גלגל השיניים אשר נמצא בפינה בחלק הליון, תפתח את חלון ההגדרות-

מי שמכיר את האפליקציה שלנו IssieBoard ימצא שהן דומות באופן השימוש בהגדרות

בחירת צבעים:

מסך ההגדרות

מסך ההגדרות

תוכלו לבחור את צבע הרקע ואת צבעי המקשים – הרקע והכיתוב, לכל קבוצת מקשים בנפרד: מספרים, פעולות, סימן השווה והמחיקה. לאחר כל בחירה תוכלו ללחוץ על כפתור "הצג מחשבון לדוגמא" שנמצא למעלה, ולראות כיצד יראה המחשבון.

הנה דוגמאות למחשבונים עם קונטרסטים ברורים:

דוגמא למחשבון דוגמא למחשבון

ניתן להגדיר מקשים בודדים תחת הכותרת "כפתורים מיוחדים" : מסמנים את הכפתורים אותם רוצים להגדיר, וגם למקשים אלו תוכלו לבחור צבע לכיתוב

ולרקע. באותו אופן, ניתן גם להגדיר את שורת התוצאה.

ניתן להגדיר גם את צבע שורת התוצאה והטקסט

ניתן להגדיר גם את צבע שורת התוצאה והטקסט

בחירת המקשים שיופיעו

אפשרות חשובה ושימושית מאד היא בחירת המקשים שיופיעו. כך ניתן להתאים את השימוש במחשבון לכל רמה, ועבור תלמידים מסוימים קל יותר בשלבים הראשונים להשתמש במחשבון בו יש מעט מקשים.

סימון המקשים הנראים

סימון המקשים הנראים

בכדי לבחור אילו מקשים יופיעו יש ללחוץ על "בחירת המקשים הנראים" תחת הכותרת "הגדרות נוספות", המקשים המסומנים הם אלה שיופיעו.

תוכלו לבחור אם המקשים אותם תרצו להעלים, יעלמו לגמרי או יהיו "שקופים" כלומר יראו אותם באופן מאד מטוששט, כך שעדין חזות המחשבון הרגיל תשמר.  עבור משתמשים שאפשרות זו תסיח אותם, ניתן להשתמש באפשרות של העלמת המקשים הלא רצויים לחלוטין.

טשטוש מקשים

טשטוש מקשים

מחיקת מקשים

מחיקת מקשים

הקלטה:

עוד פונקציה שימושית מאד היא אפשרות ההקלטה. כאן תוכלו להקליט את המסר שישמע בלחיצה על כל כפתור. אפשרות זו יכולה להיות שימושית מאד עבור לקויי ראיה ובכלל לשלב למידת הספרות.

הגדרת צלילים מאפשרת הקלטת מסר לכל מקש

הגדרת צלילים מאפשרת הקלטת מסר לכל מקש

לצורך כך, לחצו על הגדרת צלילים- המקש עליו תרצו להקליט – כפתור ההקלטה

בחרו את המקש הרצוי והקליטו את המסר

בחרו את המקש הרצוי והקליטו את המסר

תבניות מוכנות:

אם תלחצו על "המחשבונים שלי" תמצאו ארבעה מחשבונים מוכנים. תוכלו גם להוסיף מחשבונים שהכנתם וכך לשמור אותם:

יוצרים את המחשבון הרצוי – לוחצים על "המחשבונים שלי"- פלוס בפינה למעלה- מקלידים שם עבור המחשבון – שמור

בחירת שם לתבנית החדשה שיצרת

בחירת שם לתבנית החדשה שיצרת

שימו לב שתחת הגדרות נוספות תמצאו את מקש האיפוס ("איפוס כל ההגדרות") בו ניתן להשתמש בכל עת בכדי לאפס את ההגדרות.

יכול להיות מענין וכיף עבור המשתמשים עצמם לעצב את המחשבון אם ניתן.

תהנו!

וכמו תמיד, נשמח לקבל פידבקים ורעיונות לשימושים

 

The post IssieCalc – מחשבון נגיש, מאיר עיניים וניתן לעיצוב אישי appeared first on Tech it Issie.

iOS 12: מה חדש? מה השתנה?

$
0
0

חברת אפל שחררה את הגרסא החדשה של מערכת ההפעלה שלה, ואלו מאיתנו המחזיקים מכשירים ישנים של החברה בודאי מעט חוששים שהמכשיר שברשותם יאבד מיכולותיו ומהרלוונטיות שלו, כפי שכרגע במקרים הקודמים… אז אל תדאגו, נראה שהפעם, זה לא יקרה!

iOS 12

 

החדשות המשמעותיות ביותר נוגעות לאורך חיי הסוללה ושיפור ביצועי המכשיר עבור מכשירים שניתן לעדכן. בדקו בתמונה מטה האם ניתן לעדכן את המכשיר שברשותכם: 

compatible with iPhone 5S, iPad Air 1, and anything newer.

כמו בכל עדכוני המערכת, יתכן שיהיו מעט באגים לאחר הורדת העדכון. למשל, כרגע קיימים דיווחים של משתמשים על ירידה מסוימת באיכות תצוגת המסך ועל כן חברת אפל בודאי ישחררו עדכון קטן בקרוב. בגדול, אנו לרוב מחכים מספר שבועות בטרם אנו מעדכנים את האייפדים במסגרות שלנו, בדיוק בכדי להימנע מתקלות שכאלו.

אז מה חדש ב- iOS12 ?

לסקירה כללית על החידושים במערכת ההפעלה החדשה, לחצו על הלינקים הבאים : עברית | אנגלית

בנוסף, בחרנו להציג בפניכם מספר מהחידושים שיכולים להיות משמעותיים לאנשים עם מוגבלות ולאנשי טיפול וחינוך. בודאי, שעם הזמן וככל שנהיה יותר מיודדים עם מערכת ההפעלה החדשה, נבין את הפוטנציאל של חידושים נוספים…

 

מחוות

כבר מהשימוש הראשון, תשימו לב למספר ג'סטות חדשות שיש להתרגל אליהן. לעיתים, נדרש זמן ומעט סבלנות עד שהאצבעות שלנו לומדות את הג'סטה החדשה ומשתמשות בה באופו אוטומטי (זיכרון מוטורי.. 🙂 ). הג'סטות החדשות קשורות לפתיחת מרכז הבקרה והחלפת אפלקציות בשימוש. ג'סטות אלו כבר קיימות בiPhone X שאין בו את הכפתור המוביל למסך הבית… (יתכן שלאט לאט, נראה עוד ג'סטות שייתרו את תפקידו של כפתור מסך הבית וזו דרכה של חברת Apple לרמוז לנו כי בדומה למכשירי האייפון, כפתור הבית יעלם בעתיד גם ממכשירי האייפד…)

ב- iOS11, גרירה מלמטה כלפי מעלה, פתחה את מרכז הבקרה, את שורת האפליקציות הקבועה ואת האפשרות להחליף אפליקציה. לעומת זאת ב-iOS12, גרירה איטית מלמטה כלפי מעלה, פותחת את שורת האפליקציות וגרירה מהירה, גורמת ליציאה מהאפליקציה (במקביל, עדיין ניתן לצאת בעזרת כפתור מסך הבית). על מנת להחליף אפליקציה, יש לגרור את האצבע מלמטה למעלה עד למרכז המסך. בנוסף לאלו, השינוי המרכזי הוא בגישה למרכז הבקרה, שעכשיו נפתח באמצעות ג'סטה מהפינה הימנית העליונה שבמסך, כלפי מטה. במרכז בקרה, תוכלו ליהנות מגישה ישירה לשינוי עוצמת קול, בהירות מסך וגישה ל- AirPlay. כנסו ללינק למידע נוסף וסרטונים בנושא:  post with videos to demonstrate the new gestures.

 

קיצורי דרך של Siri

Siri הפכה להיות חכמה יותר ומסוגלת לגשת למידע רב יותר וגם ליצור שרשרת של פעולות עם פקודה קולית אחת (פעולות אוטומטיות מוכנות מראש). תוספת זו פותחת אפשרויות חדשות עבור אנשים עם מוגבלות מוטורית היכולים להפעיל את המכשיר שברשותם בעזרת פקודות קוליות. לקריאה נוספת, לחצו כאן.

 

זמן מסך

תוספת חדשה זו היא אולי היעילה והמשמעותית ביותר עבור הורים ואנשי צוות בכיתה. "זמן מסך" מאפשר לבדוק באילו אפליקציות יש הכי הרבה שימוש, כמה זמן המכשיר היה בשימוש והכי חשוב- מאפשר לקבוע הגבלת זמן לשימוש באפליקציה מסוימת (לדוגמא, שימוש במשחק ספציפי למשך 10 דקות ולא יותר). אפשרות זו נותנת להורים ולאנשי החינוך שליטה רבה יותר על הנעשה עם המכשיר ולהגביל את השימוש בו. ניתן להגיע לאפשרות זו באמצעות מסך ההגדרות. למידע נוסף וטיפים בנושא זה, כאן וכאן.

חשוב לדעת: ה'הגבלות' (כפי שהכרנו במערכות ההפעלה הקודמות) נמצאות עכשיו תחת ההגדרות של "זמן מסך", הנמצא בהגדרות המכשיר.

 

screen time settings

FaceTime

בקרוב, יישומון FaceTime, יאפשר שיחות וידאו לקבוצות של עד 32 משתתפים. זוהי אפשרות נהדרת עבור אלו אשר עובדים באופן מקוון ודרך רשתות חברתיות. בנוסף, מגוון אפשרויות חדשות וביניהן, סטיקרים, פילטרים מיוחדים ואימוג'י חדשים יכניסו אווירה נעימה לשיחות הוידאו. לקריאה נוספת: great step-by-step guide

 

FaceTime screenshot

Live Listen

אפשרות זו עובדת יחד עם אזניות מסוג Air Pods– מאפשר הגברת צלילים רצויים מצד אחד ומצד שני, למי שמעוניין, מאפשר לשמוע צלילי סביבה, גם עם אזניות.. לקריאה נוספת, לחצו כאן

 

תמיכה משופרת במציאות רבודה

ישנן תוספות משמעותיות בתחום זה, כך שכנראה ובקרוב נוכל לראות מגוון אפליקציות חדשות ומגניבות שמנצלות את התכונות החדשות האלו. ניתן להתרשם מכך בלינק הבא: Here are just some of the possibilities.

בנוסף, Apple שחררו אפליקציית מציאות רבודה משלהם הנקראת Measure המאפשרת למשתמשים למדוד חפצים אמיתיים הנמצאים בסביבתם. למרות שהתוצאה לפעמים לא מדויקת ב100%, זהו יכול להיות כלי נהדר לשימוש על ידי תלמידים בכיתה. מתאים למכשירים חדשים (iPad Pro וחדשים יותר | iPhone 6 וחדשים יותר). רוצים לראות כיצד זה עובד? לחצו כאן

Improved Augmented Reality Support

 

אז תהנו מכל האפשרויות החדשות ונשמח לשמוע מכם כיצד הן עוזרות לכם :)!

 

 

The post iOS 12: מה חדש? מה השתנה? appeared first on Tech it Issie.

IssieDice: שימושים יצירתיים

$
0
0

האם שמעתם על IssieDice? זוהי אפליקציה ליצירת קוביה מותאמת שנוצרה מתוך שיתוף פעולה מתמשך בין המרכז הטכנולוגי בבית איזי שפירא לבין מעבדות SAP, ישראל. אתם יכולים לקרוא עוד על האפליקציה ואיך להשתמש בה כאן.

issiedice logo

אנו שומעים מאנשי חינוך וטיפול על רעיונות נפלאים לשימוש באפליקציה ואיך באמצעותה ניתן להעשיר פעילויות כיתתיות וקבוצות טיפוליות. הודות למאפייני ההתאמה של האפליקציה, ניתן ליצור קוביה שתתאים למגוון פעילויות, והודות למאפייני ההנגשה באפליקציה, מגוון משתמשים עם ובלי מוגבלויות, יכולים להשתתף יחד בפעילות משותפת או משחק קופסא.

האפליקציה מתעדכנת כל הזמן ואפשרויות חדשות יתווספו לאפליקציה בקרוב, אז המשיכו לעקוב! בינתיים, מצורפים מספר רעיונות שקיבצנו במיוחד בשבילכם!

  • קוביה לבחירת שותף למשחק או קביעת תור במשחק. צרו קוביה שבכל אחת מפאותיה מופיעה תמונה של תלמיד. בדרך זו תוכלו לקבוע את סדר התורות או לבחור שותף לפעילות כיתתית או לקבוצה. למשל, בתמונה המופיעה מטה, ניתן לראות את ילדי גן "טף לטף" במהלך פעילות יצירה. כל אחד בתורו מטיל את שלוש הקוביות באמצעות נגיעה על מסך האייפד. כל קוביה, נוצרה במיוחד לפעילות זו- אחת מכילה תמונות של הילדים, שניה מכילה צבעים שונים ושלישית מכילה תמונות של כלי כתיבה/יצירה. כל ילד מטיל את הקוביה ואומר לחבר שיצא בקוביה באיזה כלי אליו להשתמש ובאיזה צבע לצייר (למשל- דני, סרגל, ירוק).

ילדי טף לטף

  • משחק איחולים לבביים. אחד מהתלמידים או אנשי הצוות חוגג יום הולדת? מישהו מהכיתה עוזב? השתמשו באפליקציה ליצירת קוביית איחולים או ברכות המסייעת לתלמידים לחשוב על איחולים הניתן לומר. אם הם לא אוהבים את האיחול שיצא להם- תמיד אפשר להטיל את הקוביה שוב!
קוביית איחולים לבביים

קוביית איחולים לבביים

  • משחקי מילים/אותיות. צרו שלוש קוביות עם מגוון אותיות (על כל פאה, אות אחת). הטילו את הקוביות ונסו להרכיב כמה שיותר מילים עם שלוש האותיות שיצאו. רעיון נוסף הוא ליצור משחק בהתאם לאוצר המילים הנלמד בכיתה- צרו שלוש קוביות עם מילים או סמלים. הראשונה, עם שמות/תמונות של אנשים, השניה עם פעלים והשלישית עם חפצים. הטילו את הקוביות ונסו ליצור משפט משלוש המילים או התמונות. שימו לב, שלפעמים יצאו לכם משפטים מצחיקים כמו "דני אוכל כדור" 🙂
  • מלחמת קוביות. למשחק זה דרושים שני אייפדים לפחות, כאשר בכל אחד מהם יש קוביית מספרים רגילה אחת. הטילו את הקוביות וראו למי יצא מספר גבוה יותר. מי שיצא לו את המספר הגבוה יותר הוא המנצח של הקרב! ניתן להעלות את רמת הקושי בהדרגה ולהוסיף עוד קוביות למשחק, כך שהתלמיד יצטרך לחשב בכל "קרב" כמה סה"כ יצא לו. הוסיפו מטבעות על מנת לזכור בכמה קרבות ניצח כל משתתף ובדרך זו, תוכלו בסוף המשחק לחשב בקלות מי ניצח במלחמה.
מלחמת הקוביות

מלחמת הקוביות

  • הנגשת משחקי קופסא אהובים. חלק ממשחקי הקופסא מגיעים עם קובייה מיוחדת משלהם או בלי קוביה בכלל, כמו למשל המשחק קנדילנד, האהוב במיוחד על ילדי בית הספר שלנו . עבור ילד עם מגבלה מוטורית משמעותית, משחק זה איננו נגיש כלל- מהחלק בו צריך לקחת קלף ועד להזזת החייל שעל המסלול. על מנת להנגיש את המשחק, יצרנו שתי קוביות- אחת עם צבעים ושניה עם מספרים. קוביות אלו מתאימות ומחליפות את השלב בו צריך לקחת קלף מהקופה. ככה, באמצעות נגיעה קלה במסך, יכול התלמיד להתחיל לשחק!
תמונה של משחק הקנדילנד

באמצעות האפליקציה,הנגשנו חלקים מהמשחק לתלמידים עם מגבלה מוטורית

תלמידה משתמשת בIssieDice להטלת קוביה בזמן משחק עם חברי הכיתה

תלמידה משתמשת בIssieDice להטלת קוביה בזמן משחק עם חברי הכיתה

  • קוביות למשחק פעיל בסביבה. צרו קוביה אחת עם אפשרויות לפעילויות שונות ברחבי הכיתה וקוביה שניה, עם מספרים. לאחר הטלת הקוביות, התלמיד צריך לעשות את הפעילות שיצאה בקוביה מספר פעמים, לפי מה שמורה לו הקוביה של המספרים. לדוגמא, אם יצאה פעילות של טרמפולינה והמספר 5, על התלמיד לקפוץ על הטרמפולינה 5 קפיצות.
  • משחק "צייר לי פרצוף'. משחק המתאים לשני שחקנים או יותר. צרו קוביה שעל כל אחת מפאותיה מופיע איבר פנים אחר. לאחר הטלת הקוביה, יש לצייר את האיבר שיצא במקום הנכון בדף (למשל, לצייר אף או עיניים). אפשר להתחיל לשחק רק לאחר שהקוביה מורה לצייר את צורת הפנים- עד אז כל שחקן מחכה בציפיה! המנצח הוא מי שסיים לצייר פרצוץ מלא ראשון. ניתן להתאים פעילות זו גם ליצירת בית או ליצן.

קוביית פרצוף

  • משחק קטגוריות מהיר. צרו קוביה אחת עם שמות קטגוריות (אפשר גם סמלים), קוביה שניה עם אותיות וקוביה שלישית עם מספרים. בהתאם למה שיצא בקוביות, רשמו מספר מילים המתחילות באות שיצאה ומתאימות לקטגוריה. למשל, עם הקוביות מורות על קטגוריית מאכלים, האות ב' והמספר 3, יש לחשוב על שלושה מאכלים המתחילים באות ב' (במבה, ביסלי, ביצה).
  • קוביות כתוספת מעודדת מוטיבציה. בהוספת אלמנט משחקי כמו הטלת קוביות אפשר להפוך כל פעילות ליותר מהנה! למשל, כאשר מטרת הפעילות היא עבודה על תפיסה חזותית ומוטוריקה עדינה, יצרנו קוביה עליה הופיעו חיות ופיזרנו מסביב את החיות מהמשחק המקורי. בהתאם למה שיצא בקוביה, התלמיד היה צריך למצוא את החיה הנכונה ולהרים אותה בעזרת פינצטה.

דוגמא למשחק עם קוביה, חיות ופינצטה

טיפ: שתפו את התלמידים בתהליך יצירת הקוביה. בדרך זו, ניתן לשכלל מספר מיומנויות כגון, איות, הקלדה ופתרון בעיות. בנוסף, ניתן לעבוד על מספרים, חיפוש באינטרנט והיכרות עם מצלמת המכשיר ואפליקציות נוספות.

תלמידה משתמשת באפליקציה ותוך כדי מקלידה ומחפשת מילים בGoogle

תלמידה משתמשת באפליקציה ותוך כדי מקלידה ומחפשת בGoogle. לאחר מכן היא בוחרת את התמונה שמצאה מתוך הגלריה שבאייפד. כך היא יוצרת קוביה בעצמה!

כמו שראיתם, הפעילויות הן אינסופיות!

אם יש לכם רעיונות נפלאים נוספים, נשמח לשמוע על כך!! אז יאללה, התחילו לשחק!

 

The post IssieDice: שימושים יצירתיים appeared first on Tech it Issie.

אפליקציה חדש לכבוד החנוכה- בקרוב!!!

IssieBoard : אפליקציית מקלדת בהתאמה אישית מהיום ב 3 שפות! וגם עם ניקוד!

$
0
0

Logo

שמחה כל כך לכתוב שוב על אפליקציית IssiBoard ! מאז שהיא יצאה, אנחנו במרכז הטכנולוגי של בית איזי שפירא, מעדכנים ומשדרגים כמה שניתן. אך לפני שאספר מה עשינו הפעם, למי שעדיין לא מכיר:

אפליקציית IssieBoard היא אפליקציה של מקלדת לאייפד ולאייפון, אשר ניתן להתאים את הצבעים שלה בהתאם לצרכים של המשתמש. בנוסף, כפי שתוכלו לקרוא בהמשך יש אפשרויות נוספות כמו לבחור שרק אותיות מסוימות יופיעו במקלדת. הרעיון עלה מאחר וראינו כי ההקלדה במקלדת הוירטואלית הסטנדרטית יכולה להיות מאתגרת עבור משתמשים רבים, לכן פיתחנו אפליקציה של מקלדת וירטואלית בה ניתן לעשות התאמות ויזואליות מגוונות למקשים של המקלדת, בדיוק כמו שפעם היינו מדביקים מדבקות על המקלדת של המחשב. המקלדת מתאימה ללקויי למידה, לקויי ראיה, ילדים ומבוגרים עם לקויות מוטוריות, לקויות קוגניטיביות,ילדים ומבוגרים שנמצאים בתחילת תהליך למידת ההקלדה והאמת לכולם כי היא נוחה מאד לשימוש. לאחר הגדרת המקלדת ניתן להשתמש בה בכל יישום של האייפד הדורש שימוש במקלדת, על ידי מעבר בין מקלדות במקש הגלובוס.

בשטח ראינו כי השימוש ב IssieBoard עוזר למקלידים המתחילים וגם למתקדמים. העובדה שאפשר להתאים את הצבעים ולגרום למקשים להיות ברורים יותר, עוזרת בלמידת מיומנות ההקלדה. בנוסף, יש ילדים שמאד נהנים לעצב לעצמם את המקלדת וכך עולה המוטיבציה בהקלדה.

האפליקציה נמצאת בשימוש כבר יותר משנתיים בעברית ובאנגלית, ואנו מקבלים פידבקים נהדרים מהשטח וגם בקשות לעדכונים ואנחנו מאד שמחים ומתרגשים לספר שמהיום ניתן להקליד עם IssieBoard  גם עם ניקוד וגם בשפה הערבית!!!

כל זה לא היה קורה ללא העבודה המשותפת בין צוות המרכז הטכנולוגי של בית איזי שפירא והצוות המדהים של מרכז הפיתוח של  SAP בישראל. אנשי הצוות של SAP ממשיכים בעבודתם המדהימה ומשקיעים מזמנם בפיתוח האפליקציה, אז… תודה רבה!

אם יש לכם כבר את האפליקציה, עליכם לעשות עדכון. שימו לב, גם מערכת ההפעלה של האייפד צריכה להיות מעודכנת.

לאחר הורדת האפליקציה, יש להגדיר אותה בהגדרות הכלליות של האייפד:

(הגדרות – כללי – מקלדת – מקלדות – הוסף מקלדת חדשה – IssieBoard)

השימוש באפליקציה הוא פשוט: לאחר הורדת האפליקציה והגדרתה בין מקלדות האייפד, נכנסים לאפליקציה, מעצבים את המקלדת הרצויה, יוצאים מהאפליקציה ומאותו רגע המקלדת נוספת למקלדות הקיימות, וניתן להגיע אליה על ידי לחיצה על מקש הגלובוס אשר נמצא בתחתית המקלדת.

בחירת השפה והגדרות המקלדת נעשות דרך האפליקציה עצמה. לפניכם הסבר לגבי האפשרויות הקיימות וכיצד משתמשים בהם.  בכל שלב ניתן ללחוץ על כפתור ה-"איפוס" אשר נמצא בראשית רשימת ההגדרות, בכדי לאפס את המקלדת האחרונה שעיצבתם.

1. שפות:

ניתן לבחור האם להשתמש בשפה אחת או שתיים (עברית-אנגלית, עברית-ערבית, אנגלית-ערבית).

בחירת שפה נעשית על ידי לחיצה על "שפות":

בחירת שפת המקלדת

בחירת שפת המקלדת

 

 

דוגמאות למקלדות לשתי שפות:איזיבורד באנגלית ובעברית

החלפת השפה בין עברית לאנגלית ולהפך,  נעשית על ידי לחיצה על מקש "abc" או "אבג" אשר נמצא בצד ימין למטה.  לחיצה על מקש הגלובוס מובילה להחלפת מקלדות עם המקלדות האחרות שמוגדרות באייפד שלכם. לחיצה על מקש "123" אשר נמצא בפינה השמאלית למטה מובילה למקלדת של מספרים וסימנים.

במצב של אנגלית, המקלדת תראה כך, עם מקש "ABC" בצד השמאלי איתו מחליפים בין אותיות גדולות לקטנות. בלחיצה על "123" אפשר לשנות למקלדת של המספרים והסימנים.

במצב של אנגלית, המקלדת תראה כך, עם מקש "ABC" בצד השמאלי איתו מחליפים בין אותיות גדולות לקטנות. בלחיצה על "123" אפשר לשנות למקלדת של המספרים והסימנים.

 

ניקוד:

 בעברית ובערבית ניתן לנקד את האותיות, לוחצים על כפתור הניקוד ואז לחיצה על כל אות פותחת את חלון הניקוד, כאשר הכפתור כבוי (אינו מסומן במסגרת) ההקלדה תהיה ללא ניקוד.

הפעלת אפשוריות הניקוד על ידי לחיצה על כפתור הניקוד

הפעלת אפשוריות הניקוד על ידי לחיצה על כפתור הניקוד

כשפונקציית הניקוד פתוחה, לחיצה על כל אות תופחת את אפשרויות הניקוד של אותה אות

כשפונקציית הניקוד פתוחה, לחיצה על כל אות תופחת את אפשרויות הניקוד של אותה אות

 

2. צבע המקשים, צבע האותיות וצבע הרקע לכל המקלדת:

כאן תוכלו למצוא את האפשרויות הבאות:

רקע המקלדת

צבע המקשים

צבע הטקסט

הגדרת הצבעים הרצויים

הגדרת הצבעים הרצויים

ניתן ללחוץ על "הצג מקלדת" בכדי לראות כיצד המקלדת שעיצבתם נראית, ו"הסתר מקלדת" להסתירה.

דוגמה למקלדת:

דוגמה למקלדת

דוגמה למקלדת

 

3. מקשים נראים:

אפשרות זו ייחודית ל-"IssieBoard", כאן ניתן לבחור אותיות מסוימות שיופיעו במקלדת, ושאר האותיות לא יופיעו.

לאחר לחיצה על "מקשים נראים" בוחרים אילו אותיות רוצים שיופיעו וב-"הצג מקלדת" ניתן לראות כיצד זה ייראה. אפשרות זו יעילה כאשר מתרגלים מילים מסוימות או כאשר התלמיד יודע רק אותיות מסוימות.

כתיבת האותיות הרצויות

כתיבת האותיות הרצויות

 

מקלדת עם האותיות ש ל ו ם בלבד

מקלדת עם האותיות ש ל ו ם בלבד

4. חלוקת אזורים במקלדת

ניתן להגדיר את צבע הרקע, המקשים והטקסט לפי אזורים: לפי שורות או לשלושה אזורים שונים: ימין-אמצע-שמאל.

  • יש ללחוץ על "שורות/עמודות"
  • לבחור בין : לפי שורות או לפי אזורים
  • להגדיר את הצבע של כל שורה או אזור

 

שורות אזורים

בחירה בין חלוקה לפי שורות או לפי אזורים

דוגמא למקלדת המחולקת לפי אזורים:

דוגמא למקלדת המחולקת לפי אזורים

 

 

דוגמא למקלדת המחולקת לפי שורות

דוגמא למקלדת המחולקת לפי שורות

5. מקשים מיוחדים:

כאן ניתן להגדיר שאותיות מסוימות יהיו בצבע אחר, וכך להבליט אותן לעומת שאר האותיות. לאחר לחיצה על מקש "מקשים מיוחדים" נפתח חלון בו תקלידו את האותיות הרצויות, ותגדירו את צבע המקשים והטקס הרצויים עבור אותיות אלה. אלה יכולות להיות למשל אותיות סופיות.

בחירת המקשים אותם תרצו להדגיש

בחירת המקשים אותם תרצו להדגיש

 

 

הדגשת האותיות הסופיות

הדגשת האותיות הסופיות

6. תבניות

ניתן לבחור מבין תבניות קיימות, או ליצור תבנית חדשה ולשמור אותה בשם. כך תוכלו ליצור מספר מקלדות לילדים שונים. שימו לב, אם אתם משתמשים במקלדת משולבת (עברית ואנגלית) עליכם לבחור בהגדרת השפות את השפה הרצויה לאחר הגדרת התבנית מאחר והגדרת תבניות מאפסת כל בחירה קודמת.

כדי להשתמש בתבנית קיימת, יש ללחוץ על "תבנית חדשה" ואז לבחור מאחת התבניות המוכנות. לוחצים על התבנית הרצויה, המקלדת עולה ויש ללחוץ על מקש המלבן הירוק "בחר את המקלדת הנוכחית".

להוספת תבנית חדשה: מעצבים את המקלדת הרצויה, נכנסים ל"תבנית חדשה" ולוחצים על + שנמצא בפינה השמאלית למעלה, מגדירים אותה בשם ולוחצים על "שמור".

 

 

אפשרות לשימוש בתבניות מוכנות או יצירת תבניות חדשות

אפשרות לשימוש בתבניות מוכנות או יצירת תבניות חדשות

7. הגדרות נוספות

החלק האחרון נקרא "הגדרות נוספות", כאן ניתן להגדיר את הצבעים של מקש הרווח, המחיקה, ירידת שורה והמקשים הנוספים.

הגדרות נוספות

הגדרות נוספות

 

בבקשה עדכנו אותנו בהתנסויות שלכם וצרו איתנו קשר אם יש לכם שאלות.

המילה בהצלחה על המסך

המילה בהצלחה על המסך

המילה תודה על המסך

המילה תודה על המסך

 

 

The post IssieBoard : אפליקציית מקלדת בהתאמה אישית מהיום ב 3 שפות! וגם עם ניקוד! appeared first on Tech it Issie.

ט"ו בשבט הגיע!

$
0
0
לכבוד ט"ו בשבט, הכנו רשימה קצרה של פעילויות, מוזמנים לשחק!
 תודה לתאיר סטפנסקי ורחלי סמואלס מבית הספר שלנו על הכנת המשחק ומציאת האפליקציות

 

לוגו של המשחק ב ji tap

משחק ט"ו בשבט– מוזמנים לשחק במשחק לכבוד ט"ו בשבט. ניתן לשחק באמצעות אפליקציית Ji Tap או באמצעות המחשב… פשוט לחצו על הלינק 🙂

 
 

 

והנה עוד כמה אפליקציות מקסימות שמצא הצוות שלנו במיוחד לקראת ט"ו בשבט:
 

Plant Evolution Click Game logo

 
משחק פשוט המציג את שלבי שתילה.

 
 

 
 

Happy Baby Plant Tree logo Happy Baby Plant Tree

משחק פעולה תגובה. הילדה שותלת פרח או עץ היכן שלוחצים על המסך.

 

 

 

 Make it grow logo

 משחק אינטראקטיבי באנגלית עם מספר שלבים שונים של משחק לכבוד ט"ו בשבט. ניתן להנמיך את הקול ואז להשתמש באפליקציה בזמן שיעור או מפגש.

 
 
 

 
 

 
ניתן ליצור עץ איך שרוצים על ידי בחירה של החלקים השונים של העץ או ליצור יער על ידי בחירה של כל מיני סוגי עצים… מתאים גם כן לקבוצות ומפגשים. ניתן ליצור ולצלם וכך להכין יצירות..
 
 
 
ואחרון חביב- קישור לפוסט שלנו על ט"ו בשבט משנה שעברה: "לשיר ביחד!" עם שני שירים בשפת הסימנים לכבוד החג!
 
חג אילנות שמח!

The post ט"ו בשבט הגיע! appeared first on Tech it Issie.

אירועים

$
0
0

רק רצינו לספר לכם שמהיום תוכלו להתעדן בכנסים, ימי עיון ואירועים הקשורים לטכנולוגיה ואנשים עם מוגבלות דרך הבלוג שלנו. בכדי להתעדכן, לחצו על לשונית ה"אירועים", הנמצאת בסרגל למעלה וגלו מה קורה בארץ ובעולם בחודשים הקרובים בתחום הטכנולוגיה המסייעת.

לשונית אירועים- איפה למצוא אותה. בלשונית למעלה

כמובן, אם אתם שומעים על אירוע כזה, נשמח שתשלחו לנו הודעה, ונוסיף בשמחה!

The post אירועים appeared first on Tech it Issie.


פעילויות לכבוד פורים

$
0
0

לקראת פורים, מצרפות כמה פעילויות כיפיות כדי שכולנו נתכונן לחג כמו שצריך 🙂

בשני המשחקים הבאים, שהוכנו באמצעות אפליקציית  Ji Tap, ניתן לשחק בכל המכשירים, כולל אייפדים ומחשבים.

1. הנה שיעור-משחק שהוכן על ידי דיינה קאפל, מרפאה בעיסוק, לעבודה על זיהוי מילים ומודעות פונולוגית:

לחצו על התמונה והתחילו לשחק!

לחצו על התמונה והתחילו לשחק!

 

2. המשחק הבא כולל פעילויות על מילים, צורות, מספרים וכמויות וכמובן- תחפושות!! המשחק הוכן על ידי ונסה יצהרי, מורה לחינוך מיוחד.

לחצו על התמונה והתחילו לשחק!

לחצו על התמונה והתחילו לשחק!

 

3. ולכל אלו שאוהבים לשלוח תמונות מחופשות של הפנים, הנה שתי אפליקציות מוצלחות מאוד!

YouCam Fun

YouCam Fun

 

MSQRD

MSQRD

 

The post פעילויות לכבוד פורים appeared first on Tech it Issie.

שימוש בטכנולוגיות עבור תלמידים עם מוגבלות –על במת BETT בלונדון

$
0
0

בחודש ינואר ה"קריר" ביקרתי והצגתי ב BETT – אחד הכנסים הבין-לאומיים הגדולים אשר מתקיים בלונדון מדי שנה.

הכניסה לכנס

הכניסה לכנס

הכנס היה מרשים בגודלו וברמת הטכנולוגיות שהיו שם, והיה מענין מאד. רובוטים הסתובבו שם בלי הפסקה, המושג פיתוח קוד עבור ילדים נשמע מהרבה דוכנים, היו מדפסות תלת ממד ועוד. היה מענין לבקר בדוכנים של החברות הגדולות – Apple, Google, Microsoft, שם הם הראו כל מיני טכנולוגיות מניהול ממסמכים לתלמיד, מאפייני הנגישות הקיימים ועד שימוש במשקפי מציאות מדומה. נושא הנגישות כמובן הכי משך אותי וטוב לשמוע שמתייחסים לכך, ולראות שגם הם יודעים שיש עוד דרך לעשות. כמובן שנמשכתי גם לצעצועים מגניבים ויפים והיה כיף לשחק עם אנשים מכל העולם (-:

ואז הגיע הזמן שלי… הצגתי בבמה הראשית בכנס במשך חצי שעה על השימוש בטכנולוגיות בקרב תלמידים עם מוגבלות. היה לי חשוב לעמוד שם ולדבר על הנושא הזה, כי הוא כמעט ולא מדובר בכנסים מסוג זה, וזה לא צריך להיות כך. אנחנו בעידן בו תלמידים יותר ויותר משולבים בחינוך הרגיל וגם ידוע כי הרבה פיתוחים טכנולוגיים עבור אנשים עם מוגבלות מתאימים גם לאנשים ללא מוגבלות. ובכלל מהי מוגבלות? הרי בכל כתה, גם אם אף תלמיד בה לא מוגדר עם "מוגבלות" יש תלמידים עם צרכים שונים ומגוונים.

התכוננתי הרבה לרגע הזה, והנה התוצר:

לצפיה בהרצאה לחצו על התמונה

כמה תמונות מהכנס:

Sarah Herrlinger מנהלת תחום נגישות באפל מדברת על אפשרויות הנגישות במכשירי אפל

Sarah Herrlinger מנהלת תחום נגישות באפל מדברת על אפשרויות הנגישות במכשירי אפל

Hector Minto מוביל תחום נגישות במייקרוסופט

Hector Minto מוביל תחום נגישות במייקרוסופט

העמדה המרכזית של Google

העמדה המרכזית של Google

מכירים את ערכות היצירה Everyone can create של אפל?

מכירים את ערכות היצירה Everyone can create של אפל?

 

BEE-BOT & BLUE-BOT

BEE-BOT & BLUE-BOT

רובוטים מסתובבים

רובוטים מסתובבים

מתקנים מעץ מדהימים, קצת פחות טכנולוגייה

מתקנים מעץ מדהימים, קצת פחות טכנולוגייה

וזו רק טעימה קטנה מכל החוויות………………

למי שמעוניין : Bett 2020

 

 

עיר מושלמת (-:

עיר מושלמת (-:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The post שימוש בטכנולוגיות עבור תלמידים עם מוגבלות – על במת BETT בלונדון appeared first on Tech it Issie.

ThisAbles –השילוב המושלם בין עיצוב אוניברסלי, טכנולוגיה, פרקטיות ואיקאה

$
0
0

כמה פתרונות פשוטים אשר ניתנים להדפסה במדפסת תלת ממד הופכים את המוצרים של איקאה לנגישים.

כל הכבוד לאיקאה, נגישות ישראל ומילבת על היוזמה!

פשוט מדהים ומעורר השראה !! אין מה להוסיף…

לקריאה על הפרויקט ופירוט 13 התוספות שפותחו לחצו על הלינק:

איקאה בלתי מוגבלת: 13 תוספות חינמיות מנגישות רהיטים פופולריים

סרטון:

 

The post ThisAbles – השילוב המושלם בין עיצוב אוניברסלי, טכנולוגיה, פרקטיות ואיקאה appeared first on Tech it Issie.

תחפושות מתגשמות- מהדורה רביעית :)

$
0
0

זו השנה הרביעית בה מתקיים בבית איזי שפירא הפנינג "תחפושות מתגשמות" שכבר ממש הפך למסורת אצלנו! גם השנה השתתפו כ-30 ילדים ובוגרים עם מוגבלות, המסתייעים בכיסא גלגלים או הליכון שעבדו בשיתוף עם סטודנטים מהמחלקה לעיצוב בHIT המכון הטכנולוגי חולון. הסטודנטים, יחד עם המשתתפים ובני משפחותיהם, הפכו את כיסא הגלגלים או ההליכון לחלק מהתחפושת.

הרעיון לכך נולד מתוך החוויה של הילדים וההורים, בה כיסאות הגלגלים וההליכונים לעתים מסתירים את התחפושת המושקעת. במקום זה, במהלך האירוע, הפך אביזר הניידות לחלק מהתחפושת וכך כיסא הגלגלים או ההליכון שידרג את התחפושת המקורית והפך אותה לייחודית. השנה למשל , ניתן לראות כיסא גלגלים שהפך למכונית משוריינת של צבי הנינג'ה או לחללית של אסטרונאוטית מוכשרת ועוד ועוד רעיונות יצירתיים 🙂

אווירת ההתרגשות והכיף באוויר היתה מדהימה, הילדים וההורים סיפרו לנו כמה משמעותי להם שאביזר הניידות שלהם הפך להיות חלק מהתחפושות ואף קיבל מקום של כבוד. אתם מוזמנים לשמוע את רוני, נריה ואביטל מספרים על כך בעצמם בכתבה שהופיעה בחדשות ערוץ 12:

 

והנה טעימה קטנה מתוך התחפושות המקסימות שנוצרו השנה:

 

קבלו את זהר שהתחפשה למיני מאוס במכונית פאר:

זהר המיני מאוס

 

וארז שהתחפש לילד-חתול מכוח פיג'יי:

ארז ילד-חתול מכוח פיג'יי

 

אביגיל שהתחפשה לפיראטית:

אביגיל הפיראטית

 

נבו שהתחפש לשחקן כדורסל:

נבו שחקן כדורסל

 

אביטל שהתחפשה להאצ'ימל הבוקע מן הביצה:

האצ'ימל אביטל

 

עמית שהתחפשה לאיילה מהשיר "מה עושות האיילות בלילות?":

עמית אילה

 

עילאי שהתחפש לצב נינג'ה הנוסע במכונית משוריינת:

 

רוני שהתחפשה לבת הים הקטנה:

 

עומר שהתחפשה למוכרת גלידה:

עומר מוכרת הגלידה

 

אלמוג שהתחפש לנהג אוטובוס:

אלמוג נהג אוטובוס

 

רוני שהתחפשה לאסטרונאוטית בספינת חלל משוכללת:

רוני האסטרונאוטית

 

רפאל שהתחפש לדי ג'יי מרשמלו:

רפאל דיג'יי מרשמלו

 

רוני שהתחפשה ללוליינית בקרקס:

רוני לוליינית

 

ועומר שהתחפשה למלכת הלבבות:

עומר מלכת הלבבות

 

אז נתראה בשנה הבאה 🙂

 

 

 

 

 

 

 

The post תחפושות מתגשמות- מהדורה רביעית :) appeared first on Tech it Issie.

מיקוד מבט ותנועות ראש במכשירי iOS ׁׁ(אייפד, אייפון)

$
0
0

כאנשי מקצוע העובדים עם ילדים עם מוגבלויות מורכבות, אנו עדים יום יום לפלא הזה שנקרא מיקוד מבט וכיצד אמצעי טכנולוגיה זה משנה חיים עבור אנשים עם מוגבלויות. כאשר מגבלה מוטורית מקשה על שימוש יעיל במסכי מגע או מתגים, מערכות מיקוד מבט הן בדרך כלל הפתרון ובאמצעותן אנו נחשפים אל עולמם הפנימי העשיר של מטופלים רבים. מערכת מיקוד המבט מאפשרת הבעה של רצונות, רעיונות ומחשבות, השתתפות ומשחק. עבור ילדים כמו גם עבור מבוגרים, טכנולוגיית מיקוד מבט מאפשרת השתתפות פעילה יותר בחיי היומיום.

מכשירי iOS השפיעו גם הם על חייהם של אנשים עם מוגבלויות. הניידות שלהם, הממשק האינטואטיבי ומאפייני הנגישות שבהם, הופך אותם לאמצעי עזר פופלארי ביותר. יחד עם זאת, טכנולוגיית מיקוד המבט, הקיימת במכשירים מבוססי Windows יחד עם תוכנות מותאמות, לא הייתה קיימת במכשירי iOS עד לאחרונה ולשמחתנו זה משתנה!! בזכות מספר מאפיינים שנוספו בשנה האחרונה למכשירי הiOS, ניתן כיום לאפשר שימוש בטכנולוגיית מיקוד מבט וטכנולוגיית עכבראש (תנועות ראש-צוואר כמחליפות שימוש בעכבר או מגע) גם במכשירי האייפד והאייפון.

בהשראת פוסט שפורסם לאחרונה ב- Tech Owl AAC Community ונתן מספר דוגמאות לאפליקציות שכבר עובדות עם טכנולוגיות מיקוד מבט ותנועות ראש, הורדנו את האפליקציות והתנסנו בהן בעצמנו על מנת להבין כיצד טכנולוגיה זו עובדת וכמה היא יעילה. שתי האפליקציות הראשונות, רלוונטיות רק לדוברי אנגלית (אך מעניין להתנסות איתן ולהבין את האפשרויות הגלומות בטכנולוגיה) והאפליקציה השלישית שנראה, היא אפליקציית TouchChat שבגירסתה החדשה, מאפשרת שימוש בטכנולוגיה החדשה באייפד!!!

 

Hawkeye Access

Hawkeye Access (מותאם לאנגלית בלבד כרגע. מאפשר חיפוש באינטרנט באנגלית. אפליקציה חינמית). מאפשר לשוטט ברשת ולנווט בין אתרים באמצעות טכנולוגיית מיקוד מבט. כיול נעשה בתחילת השימוש וקיימות הגדרות שמאפשרת התאמות שונות. ניתן לבחור למשל, שבחירה (קליק על מקש/לחיצה) יהיה באמצעות מצמוץ, מבט ממושך או חיוך וניתן לבחור אפליקציות מועדפות לכניסה מהירה בדף הבית של האפליקציה. האפליקציה עושה שימוש בהמרת קול לטקסט כאשר יש צורך לכתוב, כך שהאפליקציה מיועדת בעצם לאנשים המדברים בקולם (ובאנגלית!) מציעות לכם להתנסות באפליקציה רק כדי להרגיש איך זה עובד… אנחנו הרגשנו שלמרות שזה עולם חדש ויש להתרגל לכל הממשק החדש, השימוש בפונקציות רבות יחסית אינטואיטיבי ולכן התרגלנו לכך די מהר כמובן, יש עוד מקום רב לשיפור ובוודאי הטכנולוגיה והאפליקציות הקיימות ישתפרו עם הזמן.. נקווה שבקרוב אפליקציות מסוג זה יעבדו גם בעברית!

 

How to use?

 

Jabberwocky Hands-Free AAC

Jabberwocky Hands-Free AAC  (מותאם לאנגלית בלבד כרגע. הורדת חינמית לתקופה של 30 יום ולאחר מכן התשלום יתחיל אוטומטית. יש לבטל את המנוי בטרם תום תקופת ההתנסות בהגדרות המנוי בחנות האפליקציות. שימו לב, שמחיקת האפליקציה, לא מבטלת לבדה את המנוי). זוהי אפליקציית תת"ח בה הניווט נעשה תנועות ראש (בדומה לעכבראש ולטכנולוגיית 'הקול בראש') ובאמצעותה ניתן להקליד מסרים שלאחר מכן מוקראים בקול. עיצוב האפליקציה פשוט ואסתטי והיא קלה יחסית לשימוש. לקח לנו מספר דקות להתרגל למהירות ורגישות התנועות הנדרשות, אולם גם אלו, ניתנים להגדרה ולהתאמה אישית במסך ההגדרות שבאפליקציה. כמו כן, הכיול מהיר ונוח, המקלדת מציעה ניבוי מילים וניתן לגשת במהירות למסרים שכיחים, מסרים שהיו בשימוש לאחרונה ומסרים מועדפים.

 

How it works

וכך זה נראה בזמן שימוש:

 

ולאפליקציה הרלוונטית למשתמשי תת"ח דוברי עברית וערבית:

TouchChat

TouchChat  אפליקציית תת"ח בתשלום המותאמת ומתורגמת לעברית. בימים האחרונים יצאה הגירסא החדשה המאפשרת לנווט ולבחור באמצעות תנועות ראש והבעות פנים. באפליקציה זו אין צורך בכיול. מוזמנים לצפות בוידאו המצורף ואנו בטוחות שבימים הקרובים נשמע על כך פרטים נוספים…

 

 

 

 

 

 

The post מיקוד מבט ותנועות ראש במכשירי iOS ׁׁ(אייפד, אייפון) appeared first on Tech it Issie.

בין יום הזיכרון ליום העצמאות

$
0
0

השבוע, אנו מציינים את יום הזיכרון לחללי צה"ל ולאחריו חוגגים את יום העצמאות ה-71 למדינת ישראל. מצורפת פעילות שהוכנה בבית הספר שלנו העוסקת ביום הזיכרון ויום העצמאות. בפעילות נדבר על משמעותם של שני הימים, על הקשר ביניהם ועל המעבר בין שני האירועים העוצמתיים הללו. הפעילות מותאמת למחשבים ולאייפדים ועל מנת לצפות בה, יש ללחוץ על התמונה המופיעה מטה:

לחצו לכניסה לפעילות

שיהיה חג עצמאות שמח!

The post בין יום הזיכרון ליום העצמאות appeared first on Tech it Issie.

חודש הרמאדן-פעילויות, לוחות תקשורת ומשחקים לכבוד החודש המיוחד

$
0
0

רמדאן הינו טקס שנתי אשר מתמשך חודש שלם ומסתיים בחג בן שלושה ימים "עיד אלפטר". החודש הזה כולל מנהגים רבים וטקסים המאפיינים את ימי הצום. אנו בסנדיאן בבית איזי שפירא בחרנו בפעילויות שונות ומגוונות להמחשת מאפייני רמדאן לילדים שלנו תוך שימוש באפליקציות באייפד ובטכנולוגיה מסייעת.

לכבוד החודש המיוחד שאנו בעיצומו ממש, הכנו משחק מיוחד באפליקציית Tiny Tap, פעילות מונגשת באמצעות לוח תקשורת בGrid ומפגש בגן בשילוב אפליקציות המנגישות את הפעילות ומאפשרות לכל הילדים להיות שותפים פעילים בה.

רוצים לשמוע על כך יותר? רוצים להוריד את המשחקים והלוחות?  כנסו לפוסט שלנו בבלוג בערבית ותוכלו לעקוב צעד אחר צעד אחר הפעילויות שלנו לכבוד חודש הרמאדן.

ואל תשכחו להירשם לבלוג לקבלת פוסטים נוספים בהמשך!

רמאדן כרים!

Click on the picture to access the activity.

 

The post חודש הרמאדן-פעילויות, לוחות תקשורת ומשחקים לכבוד החודש המיוחד appeared first on Tech it Issie.


אפליקציות ללימוד קריאה בעברית

$
0
0

לימוד קריאה מורכב משלבים רבים – החל מהכרת האותיות (זיהוי ושיום), ההברות והצלילים ועד לקריאה ולכתיבה של מילים ומשפטים. תהליך רכישת הקריאה והכתיבה לא תמיד פשוט לכל הילדים ויכול לגרום לעיתים לקשיים ותסכול. אבל כאשר הלמידה משתלבת במשחק באייפד זה הופך את כל התהליך למהנה יותר.

וכאן נכנסות לתהליך הלמידה אפליקציות לקריאה וללימוד קריאה. היות ולא מדובר בלימוד בסביבה הכיתתית בהכרח, הדברים החשובים ביישומים אלה הם עידוד הלמידה העצמית והאלמנט המשחקי, שיהפכו את החוויה למהנה יותר. משחקים המשלבים מיומנויות אלו יכולים לעזור בלמידה, לעורר מוטיבציה וניתן להשתמש בהן במגוון דרכים בשיעורים וטיפולים. ילדים ובוגרים יכולים ללמוד תוך כדי משחק וליהנות מכך. אפליקציות אלו מאפשרות לתלמידים לצרוך תכנים אלו בכל מקום ובכל זמן בדרך חוויתית וחדשנית ונותנות מענה לתלמידים המתקשים יותר ולאלו שרוצים לתרגל בכיף.

הנה כמה מהאפליקציות הקיימות ללימוד עברית, אם אתם מכירים אפליקציות נוספות, נשמח להתעדכן….

כמובן שאפשר להכין משחקים נהדרים ומותאמים ללימוד השפה העברית לפי מטרות ספציפיות, באפליקציות פתוחות כמו  Tiny Tap ( להורדה: App Store | Google Play ).

 

ללמוד לקרוא עברית

ללמוד לקרוא עברית ( להורדה: App Store | Google Play )

באפליקציה זו יש משחקים ללימוד קריאה וכתיבה בעברית. כגון, משחק לילדים המלמד לקרוא אותיות עם סימני ניקוד בעברית. הילדים שומעים את המילים וההברות וגוררים את האות המנוקדת למקום המתאים במילה.  באפליקציה 2 רמות קושי שונות.

ללמוד לקרוא עברית מסך לדוגמא

 

לומדים עברית לילדים

לומדים עברית לילדים   ( להורדה: App Store | Google Play )

אפליקציה מהנה ועשירה אשר תעזור ללמד את ילדכם את אותיות הא"ב ולהכיר חיות באמצעות קולות ואיורים המתאימים לילדים.

לומדים עברית לילדים צילום מסך

 

Alef Bet Wheel

אפליקציית Alef Bet Wheel ( להורדה: App Store | Google Play )

באפליקציה זו ניתן לבחור את הצליל אותו רוצים ללמוד. בלחיצה על הגלגל הפנימי, נשנה את התנועות ובלחיצה על הגלגל החיצוני, יתחלפו האותיות וכך בכל לחיצה כאשר הגלגל ייעצר שומעים את האותיות עם התנועות שבחרנו.

צילום מסך

 

שובי קריאה וכתיבה

שובי קריאה וכתיבה ( להורדה: App Store | Google Play )

אפליקציה עם משחקי קריאה וכתיבה שונים ומגוונים ללימוד עברית לפי רמות קושי שונות. מתחילים ברמה ראשונה ועולים בשלבי המשחק וברמות הקושי.

שובי קריאה וכתיבה צילום מסך

 

אדם ושומרי האותיות

אדם ושומרי האותיות  ( להורדה: App Store | Google Play )

אפליקציה משחקית ללימוד האותיות.. אדם אוסף אותיות לפי בקשה תוך כדי משחק. יש מוטיבציה לאסוף כמה שיותר אותיות ששוות לנקודות במשחק. באפליקציה קיימים שלבים שונים שאותם פותחים כאשר מתקדמים במשחק.

אדם ושומרי האותיות צילום מסך

 

המפלצות של קסם 

המפלצות של קסם  ( להורדה: App Store | Google Play )

במשחק, קסם מארחת את הילדים וסוחפת אותם לעולם פנטזיה, הכולל עשרות שלבי משחק מדורגים, מאתגרים ומהנים. הילדים אוספים מגדלים מפלצות קסומות ותוך כדי משחק רוכשים כישורי קריאה וכתיבה: הכרת האותיות וסימני הניקוד, בניית מילים, כתיבת האותיות, קריאת מילים ועוד.

המפלצות של קסם  צילום מסך

לאפליקציות נוספות היכנסו ללינק לפוסט נוסף ללימוד והכרת האותיות

The post אפליקציות ללימוד קריאה בעברית appeared first on Tech it Issie.

הצצה אל החידושים והשינויים במערכת ההפעלה הבאה של האייפד

$
0
0

Apple’s WWDC

בשורות משמחות מכנס המפתחים הבינלאומי של Apple. בכנס נחשפו חידושים רבים שעתידים להיות במערכת ההפעלה הבאה של האייפד ושל שאר מכשירי Apple וצוות הטכנולוגיה שלנו החליט לבדוק ולהכיר מקרוב את המאפיינים החדשים שיכולים לשדרג את חווית השימוש באייפד ולסייע למשתמשים עם מוגבלויות וצרכים שונים. הנה לפניכם הצצה למספר חידושים שאנחנו כבר ממש מחכים להם…

iPadOS

כיום, לאייפדים ולמכשירי האייפון יש את אותה מערכת הפעלה. ולשמחתנו מצב זה הולך להשתנות בקרוב עם שיחרורה של מערכת הפעלה חדשה שתהיה ייעודית למכשירי האייפד, iPadOS. מערכת הפעלה ייעודית, תאפשר שימוש מותאם יותר ויצירתי במכשירי האייפד ותאפשר לנצל ביעילות את יתרונות המסך הגדול של המכשיר. מערכת ההפעלה תתאים לאייפדים מסוג: אייפד Air דור 2-3, אייפד Mini דור 4-5, אייפד דור 5-6 וכל סוגי האייפד Pro.

בין החידושים שיהיו במערכת ההפעלה הזו, ישנם לא מעט שינויים שיכולים להשפיע רבות על השימוש היומיומי במכשיר האייפד ולסייע לתלמידים ובוגרים עם מוגבלויות. חלק מהחידושים שנציג אינם נחשבים באופן רשמי כ"אפשרויות הנגשה", ועל כן הם לא יופיעו תחת הגדרות הנגישות באייפד. מכיוון שחידושים אלו יכולים לסייע בהנגשת האייפד ללמידה ובאופן כללי, לשימוש מותאם יותר במכשיר, חשוב שנדע על קיומם:

  • עבודה במקביל על שני קבצים שונים באותה אפליקציה- לדוגמא, שני קבצי מסמכים של אפליקציית Pages, פתוחים במקביל על המסך.

שני קבצי מסמכים של אפליקציית Pages, פתוחים במקביל על המסך.

  • עיצוב חדש של מסך הבית- על מסך הבית תהיה אפשרות להוספת וידג'יטים (Widgets), וכך מידע חשוב שהמשתמש יבחר, יהיה מוצג על גבי מסך הבית כל הזמן וישתנה בהתאם (למשל, מידע מתוך היומן, תחזית מזג האויר, משימות, חדשות וכדו').
  • מחוות (ג'סטות) לעריכת טקסט- בין המחוות החדשות תהיה למשל האפשרות לבחור מילה באמצעות לחיצה כפולה, לסמן משפט באמצעות לחיצה משולשת ולסמן פיסקה באמצעות לחיצה מרובעת.
דוגמאות נוספות למחוות עריכת טקסט חדשות

דוגמאות נוספות למחוות עריכת טקסט חדשות

  • אפשרויות חדשות במקלדת הוירטואלית של Apple- במערכת ההפעלה החדשה תהיה אפשרות לכווץ את המקלדת ולגרור אותה למקומות שונים על גבי המסך. אפשרות זה תקל על אלו המעוניינים להקליד ביד אחת. בנוסף, במקלדת המתחדשת של Apple תהיה אפשרות מובנת לשימוש ב"Swipe", הקלדה באמצעות החלקה של האצבע על המסך ללא צורך בהרמתה.
Shrink and move keyboard on the screen. QuickPath typing.

המקלדת המתחדשת

לקריאה נוספת: https://www.apple.com/ipados/ipados-preview/

 

Dark ­­­Mode

'מצב חשוך/כהה'- אמנם, זהו לא מאפיין נגישות רשמי ובודאי שזה לא מחליף את הגדרות הנגישות הקשורות לצבעי המסך, אך העיצוב החדש של המסך הכהה מקל על העיניים ומתאים יותר לסביבות בהן יש מעט אור. עבור חלק מהאנשים, זהו בדיוק הקונטרסט הנדרש עבורם על מנת להשתמש במכשיר באפקטיביות. מאפיין זה יהיה בכל המכשירים של Apple וניתן יהיה להפעילו במרכז הבקרה של המכשיר או לכוון שעה מסוימת בה הוא יחל לפעול אוטומטית.

Screenshots of an iPhone in Dark Mode: Calendar, Maps, App Store, and Music

מסך מוחשך באפליקציות שונות: יומן, מפות, ספריית מוזיקה וחנות האפליקציות.

עם השקת מערכת ההפעלה החדשה, מצב זה יהיה זמין בכל האפליקציות של Apple ומפתחי אפליקציות יוכלו להתאים מצב זה גם לאפליקציות שלהם. לקריאה נוספת

 

Voice Control

במערכת ההפעלה החדשה ניתן יהיה לשלוט במכשיר באמצעות פקודות קוליות בלבד.

  • מיספור האפשרויות וחלוקה למשבצות (Grid)- על ידי אמירת הפקודה "הראה מספרים", מספרים קטנים יופיעו על המסך בצידו של כל פריט. ניתן יהיה לבחור באפשרות הרצויה באמצעות אמירת המספר המשויך לבחירה הרצויה.
צילום מסך של שיטת המיספור והחלוקה למשבצות

צילום מסך של שיטת המיספור והחלוקה למשבצות. לחצו על התמונה לצפיה בסרטון המדגים זאת

  • משלב זיהוי דיבור משופר היכול להקל על אנשים עם לקויות בדיבור (כגון, גמגום)

תמיכת עכבר ב- iOS וב- iPadOS

תוספת משמעותית זאת הגיעה לאחר שנים של ציפיה! שימוש בעכבר להפעלת האייפד!! כרגע, אופציה זו נוספה כאחת מאפשרויות הנגשת המכשיר והיא תמוקם תחת 'Assistive Touch' השימוש בעכבר הותאם במיוחד עבור משתמשים קצה. יחד עם זאת, אין ספק שאפשרות זאת תקל על השימוש של כולם במכשיר.

  • העכבר יתחבר למכשיר דרך שקע ההטענה המחובר לכבל USB או באמצעות Bluetooth.
  • ניתן יהיה לחבר סוגי מצביעים נוספים כגון, עכבראש, וכך לאפשר שימוש במכשיר למגוון רחב יותר של משתמשים.

אתם מוזמנים לצפות בסרטון מבית AbleNet המספק הסבר מפורט לשימוש במצביעים באייפד:

video from AbleNet

לצפיה בסרטון, לחצו על התמונה

 חזרו אלינו למידע נוסף עם יציאת מערכת ההפעלה החדשה באוקטובר על שלל חידושיה!!

לקריאה נוספת:

https://coolblindtech.com/apple-revamps-the-accessibility-menu-in-ios-13/?fbclid=IwAR3OHknIWKDK1qVbmz5IyO-Q2P29c-CpbIafMKAZ4PgL_lmDl_d3cTRL0Tc

https://www.techradar.com/news/ios-13-features

https://9to5mac.com/2019/06/05/ios-13-wwdc-accessibility/?fbclid=IwAR2gechdfmIfPFZJPxS6nE8vOKpqpuvW9iea9hFWOf8EK165DlTJXtstHSY

https://www.theverge.com/2019/6/3/18647071/apple-ipad-os-mouse-support-wwdc-2019

https://www.macrumors.com/2019/06/06/apple-accessibility-drive-for-iphone-ipad-mac/?fbclid=IwAR2Z-Nw3oMxDeZbuI24c6NyvX6fWJmfwdVbWkOODF-LEA92CbbyI-SKrGo8

The post הצצה אל החידושים והשינויים במערכת ההפעלה הבאה של האייפד appeared first on Tech it Issie.

Make It for Teachers –אפליקציה מומלצת להכנת חומרי למידה

$
0
0

כמורה לחינוך מיוחד שעובדת עם תלמידים עם לקויות למידה מורכבות, חיפשתי אפליקציה לבניית משחקים לימודיים מותאמים. מכיוון שאני צריכה לבנות הרבה מאוד משחקים ביום לפי הרמות השונות, חיפשתי אפליקציה שתהיה פשוטה ומהירה. אפליקציית Make It, ענתה על הצורך הזה ותוך מעט מאוד זמן התלמידים שלי זכו בחומרי למידה להקנייה ולתרגול המותאמים עבורם.

הלוגו של האפליקציה

סקירה כללית – אפליקציה המאפשרת ליצור ולשתף משחקים חינוכיים ברמות שונות. ניתן ליצור משחקים מותאמים ממבחר תבניות משחק. בכל משחק ניתן לשלב תבנית אחת או כמה תבניות שונות. ניתן לשתף את המשחקים שנוצרו בצורה פשוטה. האפליקציה זמינה גם באנדרואיד וב- ios. ניתן להוריד את האפליקציה בחינם ולהתנסות בהכנת מספר משחקים מצומצם. אם רוצים להעביר משחק למישהו אחר או לקבל ממישהו אחר, ניתן לעשות זאת באמצעות קוד שהאפליקציה נותנת לכל משחק. ניתן לקבל מספר רב של משחקים ואפילו לערוך אותם ללא מנוי בתשלום.

על מנת ליצור משחקים ללא הגבלה, יש לרכוש מנוי. ישנם סוגים שונים של מנויים בתשלום ומומלץ להיכנס לאפליקציה ולבחון את האפשרויות, במיוחד לאנשי חינוך וטיפול. שימו לב שהאפליקציה מציעה בכל האפשרויות למנוי, חודש ראשון חינם. לאחר חודש זה, התשלום יחל אוטומטית. מי שלא מעוניין להמשיך במנוי, צריך לבטלו באופן ידני.

 

יתרונות –

  • ניתן לבנות ולשחק ללא חיבור לאינטרנט.
  • אפליקציה מאוד ידידותית למשתמש – מגיעים לתוצר סופי במהירות רבה.
  • יש אופציה להוספת תמונות מתוך מאגר תמונות מגוון המותאם לצרכי למידה.
  • תבניות המשחק קלילות ומגוונות.
  • יש אפשרות למתן משוב לתלמיד – בחירה מתוך מאגר קיים (לא משוב מותאם אישי)
  • יש אפשרות לכתוב או להקליט הוראות לפני כל משחקון.

חסרונות –

  • תבניות מותאמות לאנגלית- לדוגמה, יש תבנית שלא ניתן לסדר אותה מימין לשמאל.
  • אין הרבה אפשרויות לצבעי רקע ולא ניתן להתאים רקע אישי, אלא רק מתוך המאגר המצומצם.
  • הקלטת הקול מעט מסורבלת.
  • התבניות הניתנות הינם בעיצוב פשוט מבחינת הגרפיקה.

מצרפת צילומי מסך של שלושת תבניות המשחק שהכי שימושיות עבורי:

  1. “Drag to containers” אני אוהבת להשתמש בתבנית זו למיון מילים לפי שורשים (כמו בדוגמה), מיון סוגי מצולעים, מיון מספרים זוגיים ואי זוגיים ועוד. ניתן להשתמש ביותר משני מיכלים.דוגמא למסכים ובו חלוקה ומיון לשתי קבוצות
  2.  

  3. “Tap it”בתבנית הזו אני משתמשת ללמד מודעות פונולוגית כשיש מספר תמונות שצריך ללחוץ עליהן ולציין צליל פותח. לתלמידים בוגרים יותר אני משתמשת בתבנית זו לסמן מילים בתוך קטע מטקסט שקראו כמו סימון מילות תואר כמו בדוגמה הבאה:טקסט ובו יש צורך לסמן אותיות או מילים
  4.  

  5. “connect”תבנית זו שימושית כשיש צורך בתרגול ומאפשרת התאמה בין שני פריטים. שימושי לתרגול ולשינון של תרגילי כפל, התאמה בין מילה להיפוכה, אוצר מילים ועוד. ניתן להתאים בין תמונה למילה או בין תמונה למספר.מתיחת קו- התאמה בין שני פריטים בעמודות שונות

לסיכום, כשעובדים עם תלמידים רבים במגוון רחב של רמות למידה יש צורך בהכנת כמות גדולה של משחקי למידה ולמטרה זו, make It היא אפליקציה מצוינת. אני מרגישה שניתן להגיע למטרה הלימודית שאני מציבה לאותו תלמיד באמצעות הכנת משחק בצורה פשוטה ומהירה.

אז קדימה לעבודה!

בהצלחה רבה,

שלי

ובפינת הבונוס:

  1. רוצים ללמוד על מטבעות ישראליים ועל מספרים? כל שעליכם לעשות הוא להוריד את האפליקציה ולכתוב את הקוד הבא: 995589. תודה רבה לונסה יצהרי, מורה לחינוך מיוחד בבית הספר של איזי שפירא, על המשחק המקסים!

    שלח את המספר לתיבה המתאימה

    שלח את המספר לתיבה המתאימה

  2. רוצים ללמוד על פירות הדר? הקוד הפעם הוא 435278. תודה רבה רבה ללנה קורדומוב, גננת לחינוך מיוחד בגני דה לו, על הפעילות הנהדרת

    שים את הפרי בסל המתאים. מיון לפי צבעים

    שים את הפרי בסל המתאים. מיון לפי צבעים

The post Make It for Teachers – אפליקציה מומלצת להכנת חומרי למידה appeared first on Tech it Issie.

ראש השנה הנה הוא בא!

$
0
0

אחרי חופשה קצרה אנחנו חוזרות אליכם במלוא המרץ עם הפתעות מתוקות לכבודה של השנה חדשה. הכנו לכם רשימה קצרה עם פעילויות לחגי תשרי, המלצות ועדכונים מהנעשה אצלנו במרכז הטכנולוגי בבית איזי שפירא. אז שתהיה לכולם שנה טובה, מתוקה ומלאת חוויות טובות והצלחות:   

  • מכיוון שפשוט אי אפשר להתחיל שנה בלי פעילויות מיוחדות לראש השנה, אנחנו מצרפות שני שיעורים שהכינה המורה ונסה יצהרי, המונגשים באמצעות תוכנת/אפליקציית הגריד. האחד, שיעור עברית והשני, שיעור חשבון. שני השיעורים משלבים תכנים מחגי תשרי ומיועדים לתלמידי בית ספר. כל שיש לעשות הוא ללחוץ על הלינקים ולהוריד את הקבצים המצורפים למחשב או לאייפד (להוראות מדויקות להורדת הקובץ: לחצו כאן ואז גללו לסוף העמוד) בנוסף, אנחנו מצרפות פוסט שלנו משנה שעברה" "שנה טובה!", המציע פעילויות נוספות לכבוד חגי תשרי.
איגרת שנה טובה

רוצים לדעת איך הכנו את
האיגרת הזו? כנסו לפוסטים הקודמים שלנו לכבוד ראש השנה

  • התלמידים הגיעו לכיתה עם אייפד חדש או שיש לכם אייפד חדש ואתם רוצים להבין איך הכלי הזה יכול לשרת אתכם? בדיוק בשביל זה הוצאנו חוברת הדרכה לשימוש באייפד בפורמט דיגיטלי וב PDF, בעברית ובאנגלית. בחוברת תמצאו הדרכה לפעולות מרכזיות באייפד, כאלה שמצאנו כחשובות ביותר לשימוש יעיל ונוח עם האייפד.
  • מי שעוד לא שמע על פינת "מה קורא?"(שגיאת הכתיב במקור 🙂 ) פשוט חייב להכיר! אנו ממליצות לכל מי שעובד עם משתמשי תת"ח בגילאי בית הספר, להציץ בפינה זו, שבה מתפרסמים שיעורים בנושאים שונים המונגשים באמצעות תוכנת/אפליקציית הגריד. כל שיעור מורכב מאירוע אקטואלי או אירוע מצחיק שקרה לאחרונה. האירוע מופיע כטקסט מונגש עם סמלים ולאחריו, שאלות ומשימות הקשורות לטקסט. בדרך קבע, ניתן להגיע לפינה זו דרך עמוד הבית של הבלוג, שם תמצאו משמאל באנר בולט בצבע תכלת ועליו כתוב "מה קורא?". על מנת לקבל עדכונים שוטפים כל פעם שיוצאת פינה חדשה, אל תשכחו להירשם לניוזלטר שלנו (הרשמה היא דרך עמוד הבית, משמאל למטה).
  • מכירים את האפליקציות שלנו? מזמינים אתכם להציץ ברשימת האפליקציות שלנו, שיוצרו במיוחד עבורנו בעקבות צרכים טיפוליים וחינוכיים שעלו מן השטח. במיוחד לכבוד ראש השנה התש"פ, יש לנו הפתעה מתוקה- אפליקציית Issiesign, שיצאה בדיוק לפני שנה לרגל ראש השנה בגירסת האייפד, יוצאת עכשיו שוב בגירסא חדשה למכשירי אנדרואיד.
  • מחפשים אפליקציות לפי תחומים או לפי מטרות טיפוליות? בדיוק בשביל זה הכנו את רשימת האפליקציות שלנו המחולקת לפי מטרות ותחומי עניין. ניתן להגיע לרשימת האפליקציות דרך הסרגל העליון בבלוג או דרך הבאנר הכתום המופיע בעמוד הבית של הבלוג מצד שמאל.
  • רוצים לשמוע על אירועים בארץ ובעולם הקשורים לטכנולוגיה מסייעת ולטכנולוגיה בחינוך? בדיוק בשביל זה יצרנו את פינת האירועים שלנו. לחצו על אירועים בסרגל העליון או פשוט לחצו על הלינק המצורף: אירועים
  • ואחרון חביב- שמחים לשתף שבקרוב יפתח אצלנו במכון טראמפ קורס למובילי טכנולוגיה מסייעת. הקורס הוא פרי שיתוף פעולה של המרכז הטכנולוגי בבית איזי שפירא ואוניברסיטת חיפה ומטרתו, בין השאר, היא הכשרת קלינאים להובלת תחום הטכנולוגיה המסייעת לאוכלוסיות מגוונות במסגרות טיפול, חינוך, תעסוקה ודיור. אמנם ההרשמה לקורס זה כבר הסתיימה, אך מי שמעוניין לשמוע עוד קצת על הקורס המתוכנן מוזמן ללחוץ כאן .

שנה טובה לכולם!!

The post ראש השנה הנה הוא בא! appeared first on Tech it Issie.

ערכות קריאה

$
0
0
שמחה ונרגשת לשתף אתכם בערכות לתרגול הקריאה מבית הספר איזי שפירא.
בבית הספר אנו לומדים לקרוא בגישת הלימוד של הקריאה הגלובלית. בהתאם לכך פיתחנו עבור התלמידים שלוש ערכות קריאה שונות בשלוש רמות קושי שונות, על מנת שכל תלמידי בית הספר יוכלו להשתמש באופן המותאם להם ביותר.
ערכות הקריאה נבנו באמצעות אפליקציית jitap ומאפשרות שימוש ותרגול חוזר. הן נוחות וידידותיות לשימוש וניתן לבחור באיזו רמה להתחיל לשחק ולתרגל בהתאם לרמתו של התלמיד.כמו כן, תמיד ניתן לאתגר ברמה קושי גבוהה יותר ובערכה שונה.
בבית הספר אנו רואים שהתלמידים נהנים להשתמש בערכות ודרכן לתרגל את רכישת הקריאה. השימוש בערכות מתבצע בכיתות בקבוצות קטנות, בזמן פרטני ואף בזמן פנאי! ממליצה בחום להוריד את הערכות לאייפדים מתוך אפליקציית jitap  או לפתוח במחשב דרך הלינקים המצורפים למטה (לחצו על התמונות מטה כדי להגיע לערכות השונות).

לשחק, ללמוד ופשוט להנות!

ערכת קריאה רמה 1:

תרגול התאמת תמונה לתמונה כאשר לכל תמונה מצורפת מילה כתובה , ב- 3 רמות קושי. בערכה זאת ניתן דגש על תפיסה ומיקוד חזותיים כהכנה לקריאה, סביב נושא בית הספר.

מסך ראשי ערכה מספר אחת

לחצו על התמונה כדי להגיע לערכה מספר 1

ערכת קריאה רמה 2:

תרגול התאמת מילה למילה ב- 3 רמות קושי שונות, סביב נושא בית הספר.

דף ראשי ערכה מספר 2

לחצו על התמונה כדי להגיע לערכה מספר 2

ערכת קריאה רמה 3:

תרגול התאמת מילה לתמונה ב-3 רמות קושי שונות, סביב נושא הטבע.

>מונת פתיחה ערכה מספר 3

לחצו על התמונה כדי להגיע לערכה מספר 3

The post ערכות קריאה appeared first on Tech it Issie.

Viewing all 73 articles
Browse latest View live