Quantcast
Channel: Tech it Issie
Viewing all 73 articles
Browse latest View live

Acapella- לנגן ביחד!

$
0
0

lAcapella מבית PicPlayPost מבית Mixcord Inc היא אפליקציית חינמית המיועדת להכנת שירים או מנגינות בסגנון אקפלה- שיר או קטע קצר בו מספר אנשים שרים או יוצרים מוזיקה בו זמנית, מעין קולאז' של קטעי וידאו. באפליקציה ניתן ליצור עד 9 סרטונים שיופעלו בו זמנית על אותו מסך והמסך מחולק בהתאם לכמות הסרטונים שרצינו. לאפליקציה קהילת של למעלה ממיליון משתמשים היוצרים סרטונים ומשתפים אותם, בתקווה להפוך לכוכבי רשת. למעוניינים, ישנה אפשרות גם לשתף פעולה עם יוצרים אחרים בקהילה וליצור סרטון משותף.

זוהי אפליקציה שמיועדת לקהל הרחב ובבית הספר שלנו בבית איזי שפירא השתמשנו בה ליצירת סרטונים במסגרת קבוצות פנאי ומשחק. בכיתה בה אני מטפלת, החלטנו לנגן וליצור קטע מוזיקלי כיתתי וכל ילד הצטלם כאשר הוא מנגן על כלי נגינה שבחר. לאחר מכן, נוצר מסך בו רואים ושומעים את כל הילדים מנגנים בו זמנית. האייפד התחבר ל- Apple TV וצפינו יחד בקליפ שהילדים יצרו. בעזרת האפליקציה הפשוטה הזו יצרנו פעילות כיפית ויצירתית בה כולם השתתפו.

האפליקציה נותנת חופש לעשות דברים רבים ויצירתיים. אפשר להכין ברכות, שירים במקהלה, קטעים עם קולות מצחיקים, לצלם כיצד כל ילד מבצע את אותה פעילות, ועוד. אפשרות נוספת היא לצלם ילד אחת במצבים שונים, מדבר, שר וכל מה שעולה בדמיון. ניתן גם לצפות בקטעים שמשתמשים מרחבי העולם שיתפו.

ומעט פרטים טכנים..

על מנת לשמור ולשתף, יש תחילה ליצור פרופיל משתמש. לאחר מכן תתבקשו לבחור כיצד המסך יראה- כמה קליפים יופיעו (מספר ריבועים) ואת הרקע. אז, תוכלו גם להגדיר את משך הזמן של הקטעים- בין 6 שניות ועד דקה (בתשלום ניתן להוסיף עד 10 דקות).

ll

ממשיכים בלחיצה על כל ריבוע (מסך קטן) וצילום הקטע הרצוי. בסוף צופים בקולאז' שיצרתם ונהנים! אם אתם רוצים, ניתן גם לערוך מחדש ולשנות את הצבעוניות של המסך. בין המאפיינים החדשים של האפליקציה שהתעדכנה לאחרונה, תוכלו למצוא פילטרים מיוחדים, מסגרות, הוספת מקצב ומוסיקת רקע המשדרגים את הסרטונים.

Press here to access tempo and background music New update includes options to add filters and backgrounds

                  New update includes options to add tempo, filters and backgrounds

חשוב לזכור שAcapella היא אפליקציה של מדיה חברתית ולכן חשוב להכיר את האפשרויות הקשורות לפרטיות של הסרטונים, כאשר מכינים איתה סרטונים בבית ספר ובטיפולים. לשמירה לוחצים על share ובוחרים בהגדרות פרטיות: פרטי או ציבורי לכל מי שמשתמש באפליקציה. אפשר לשתף בדואר אלקטרוני ומגוון רשתות חברתיות. אם רוצים לשמור את הקטע במכשיר בלבד יש לסמן על שיתוף בתמונות המצלמה ('Camera roll').

 

תהנו!

 

The post Acapella- לנגן ביחד! appeared first on טכנולוגיה באיזי.


צ'ופר קטן לקראת חנוכה

$
0
0

לקראת החג הקרב אלינו, מצורפים לינקים ל-2 משחקים שהכנו לחנוכה. ניתן להוריד את המשחקים דרך הספריה של Tiny Tap או של JI Tap, שהיא פלטפורמה ליצירת משחקים ופעילויות ברוח המסורת היהודית. לאחר הורדת המשחקים, ניתן לערוך שינויים- ניתן לשנות את ההקלטות או להפחית את מספר העמודים וכך להתאים שפתית ותוכנית את המשחק לילדכם.. תהנו!

אגרת חג חנוכה שמח

ברכת חג שמח שהוכנה באפליקציית JI Tap

 חנוכה: משחק התאמות של תמונות ומילים (Tiny Tap | JI Tap)
 חנוכה הגיע, ושוב אנחנו פוגשים את חגי וחגית. הפעם, במשחק של התאמות תמונות ומילים של סמלי החג.

 

 

 

 

חג החנוכה של חגי  (Tiny Tap | JI Tap)
גם במשחק זה תפגשו את חגי ובני משפחתו. יחד עם חגי, תוכלו לצייר ציור לכבוד החג  ובדרך, להכיר את מושגיי החג.



אז שיהיה לכולנו חג חנוכה שמח!!

 

The post צ'ופר קטן לקראת חנוכה appeared first on טכנולוגיה באיזי.

האייפד נכנס לסנוזלן –אפליקציות רגועות ומרגיעות

$
0
0

1

החלטתי לכתוב על שילוב של שני דברים שאני מאד אוהבת: האייפד והסנוזלן. הסנוזלן, למי שלא מכיר, זו גישת טיפול המשלבת סביבה רב-חושית מבוקרת יחד עם גישת המטפל המאפשר. סביבת הסנוזלן רגועה מאד, והתאמת הסביבה החושית יחד עם הגישה המאפשרת של המטפל, מובילים ללמידה משמעותית. בחדר יש ציוד מגוון וכשהתחלנו לעבוד עם האייפד, מיד הרגשתי שמדובר בכלי שיכול להשתלב בצורה מקסימה בטיפול "סנוזי" (שם החיבה שלנו לסנוזלן).

%d7%93%d7%99%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%95%d7%92%d7%99%d7%90

בתמונה: אפליקציית Huff n’ Puff : נושפים, והרוח "מעיפה" את החפצים של המסך – השבשבת מסתובבת, הדפים עפים, ועוד…

למה האייפד משתלב כל כך טוב בסנוזי?

זה כלי מאד "מאפשר": קלות ההפעלה יחד עם הפידבק המיידי מחזקים את תחושת המסוגלות וההצלחה ללא תנאי, כל אלה מתאימים לפילוסופיה שעומדת בבסיס הגישה. קיימים יתרונות נוספים כמו הניידות של האייפד אשר מאפשרת התאמה מרבית למנח של המשתמש, העברת האייפד בקלות בפעילות קבוצתית, המשך הפעילות באייפד מחוץ לחדר ועוד. יתרון נוסף הוא מגוון האפליקציות: אפשר לשחק, להשתמש באפליקציות תת"ח, לתרגל מיומנויות, לצלם, להכין אלבום, ועוד, והכל בכלי אחד…

קיימות אפליקציות שאני קוראת להן "אפליקציות סנוזי" כי הן כאלה… מרגיעות, עם גירויים ויזואליים מיוחדים ומוזיקה נעימה, והן מרגישות כמו עוד אחד מאביזרי הסנוזי. כמובן שכיף לשחק בהן גם מחוץ לסנוזי, והן יכולות מאד להתאים לעבודה עם לקויי ראיה בגלל הגירויים הוויזואליים הברורים. הנה כמה כאלה (תוכלו למצוא אותן גם ברשימת האפליקציות שלנו בקטגוריה 'סיבה-תוצאה' ו-'לקויי ראיה'):

 App Store / Google Play  Heat Pad 

heat-pad

 

 

 

App Store  Draw Star

draw-stars

 

 

 

App Store / Google Play Pocket Pond

pocket-pond

 

 

 

App Store Fluidity

fluidity

 

 

 

App Store Reactickles

reactickles

 

 

 

App Store  Somantics

somantics 

 

 

App Store Heat Sense

heat-sense

 

 

 

App Store iZen

izen

 

 

 

App Store / Google Play Hidden Grid

hidden-grid

 

 

 

App Store / Google Play Kids Doodle

kids-doodle

 

 

 

ולסיום, אפליקציה חמודה מסדרת Helpkidzlearn  מבית Inclusive Technology : משחק פעולה תגובה בסנוזי:

App Store / Google Play Sensory room

sensory-room

 

 

 

וכמו תמיד, נשמח לשמוע על רעיונות נוספים …

The post האייפד נכנס לסנוזלן – אפליקציות רגועות ומרגיעות appeared first on טכנולוגיה באיזי.

TOM: מייקתון 2017

$
0
0

לפני כשבוע, בטכניון שבחיפה, התרחש אירוע מיוחד במינו, אירוע ה – TOM: Tikkun Olam –  יוזמה של מכון ראות בשיתוף פעולה עם קהילת ROI מקרן שוסטרמן. אירוע ה- TOM הוא מפגש בין שלושה ימים (הנקרא 'מייקתון'- מרתון של עשייה, של מייקרים) שמטרתו להפגיש בין אנשים עם מוגבלות לבין אנשים מתחומי התעשייה, העיצוב, הטכנולגיה והטיפול ויחד לפתח מיזמים שיכולים לענות על צרכים או על אתגרים איתם מתמודדים אנשים עם מוגבלות. באירוע האחרון, צוות בית איזי שפירא מרעננה ומקלנסוואה השתתף זו השנה השניה במייקטון, והציג בפני מתנדבי קהילת TOM ארבעה אתגרים מיוחדים מאוד.

facebook_1484654801455

צוות בית איזי שפירא (בהרכב חלקי) יחד עם מתן ניניו, מייקר ותיק

Wise Control / מאת: ענת להב, פיזיותרפיסטית

רצינו לאפשר לנ' תלמיד בבית הספר להפעיל את מחשב התקשורת בסריקה שמיעתית ללא תלות במתגי לחיצה משום שמתגים אלו, מגבילים את התקשורת ומאפשרים לנ' לתקשר רק כאשר הוא נמצא במנח ישיבה. גם במנח ישיבה, הרגשנו שהפתרון של מתגי לחיצה איננו יעיל מספיק וזאת משום שקיימות הגבלות מוטוריות נוספות המסרבלות ומקשות על השימוש במחשב התקשורת.
ליאור ואביב ה"מייקרים" המופלאים שלנו יצרו עבור נ' מתקן המולבש על הראש ובו חיישן תנועה הקולט את תנועות ראשו של נ'. באמצעות תוכנה מיוחדת והגדרות שנוצרו במיוחד עבור נ', ניתן להגדיר כיצד כל תנועת ראש תפעיל את המחשב עם לוח התקשורת. בעצם, כל תנועת ראש הפכה להיות מתג ואין צורך בלחיצה על מתג חיצוני.  את המייקתון סיימנו לאחר שלושה ימים מופלאים עם אב טיפוס שעובד ושמביא הרבה תקווה להמשך שיפור ושימוש…. אנו מתכננים להמשיך עם האתגר, להתגבר על כל התקלות של ההתחלה ולהנגיש את המערכת לעוד תלמידים הזקוקים להנגשה מסוג זה לצורך הפעלת מחשב תקשורת או משחק.

ענת2

 

One Hand Crafting / מאת: נעה ניצן, מרפאה בעיסוק

האתגר שלנו היה למצוא פתרונות לשימוש בכלי כתיבה עבור עידו, תלמיד בכתה ד', אשר מתקשה להשתמש ביד עזר עקב שיתוק מוחי מסוג המיפלגיה. עידו ילד עצמאי לחלוטין, ילד נבון מאד, אנרגטי וחברותי, אך בזמן השיעור הוא זקוק לעזרה של הסייע בפעילויות שונות כגון ייצוב הדף לגזירה,ייצוב הסרגל ועוד. הקבוצה שלנו כללה מרפאות בעיסוק, מעצבים תעשייתיים, מהנדסים וכמובן את עידו ואמו. היה מרתק לחשוב יחד על פתרונות ולהתנסות עם עידו, כאשר המחשבה שלנו היא ליצור פתרונות שיוכלו לתת מענה לכל ילד או מבוגר עם קושי בשימוש ביד עזר.
להלן הפתרונות :
גזירה - מאחז לדף - קליפס בצורת טבעת המתלבש על האצבע ומייצב את הדף בזמן הגזירה

גזירה – מאחז לדף – קליפס בצורת טבעת המתלבש על האצבע ומייצב את הדף בזמן הגזירה

חידוד עפרונות - מכשיר אשר מופעל על ידי לחיצה שמסובבת את המחדד, כך שאפשר לחדד ביד אחת.

חידוד עפרונות – מכשיר אשר מופעל על ידי לחיצה שמסובבת את המחדד, כך שאפשר לחדד ביד אחת.

פתיחת טוש- אביזר קטן המתחבר לרוכסן של הקלמר ועל ידי הכנסת הטוש לחור שלו (ביד אחת) אפשר באמצעות משיכה לפתוח את הפקק

פתיחת טוש- אביזר קטן המתחבר לרוכסן של הקלמר ועל ידי הכנסת הטוש לחור שלו (ביד אחת) אפשר באמצעות משיכה לפתוח את הפקק

שימוש סרגל - הכנסה של מגנט מתחת לדף ושימוש בסרגל מתכת, מעט מכופף בקצה והסרגל לא זז

שימוש סרגל – הכנסה של מגנט מתחת לדף ושימוש בסרגל מתכת, מעט מכופף בקצה והסרגל לא זז

 

 Sensory Eye Fix / מאת: רחלי בלום, קלינאית תקשורת

האתגר שלנו היה למצוא פתרון לשימוש במערכת מיקוד מבט בסביבה הגנית. י', בת 3, היא תלמידה במעון היום השיקומי בבית איזי שפירא המתקשרת בעזרת מערכת מיקוד מבט מזה כשנה וחצי. האתגר בשימוש במערכת מיקוד מבט בסביבה הגנית הוא שהמערכת עדינה ויקרה מאוד ועל כן, בסביבה בה יש ילדים שמתרוצצים וקופצים, ישנו חשש שהמערכת תיפול ותישבר. כמו כן, היה לנו חשוב למצוא פתרון פשוט, שיקל על י' ועל אנשי הצוות בגן להשתמש במערכת ויאפשר שימוש בסביבות שונות- בזמן משחק חופשי בגן, בזמן מפגש ובזמן קבוצות טיפוליות. לצורך מציאת פתרון לאתגר התכנסנו מייקרים ואנשי טיפול וחשבנו יחד על פתרונות אפשריים. אילן ומתן, המייקרים המקסימים שלנו, פיתחו מעמד מתכוונן המותאם ל3 מצבים- ישיבה על רצפה, ישיבה על כיסא ועמידה בעמידון. אנו מתרגשים מאוד מהמוצר שיצא וכבר רוצים לשכפל אותו ולהתאימו לילדים נוספים!!

Untitled

 

Plane Seat Assistance / מאת: רוני קן-דרור

האתגר שלנו היה למצוא פתרון לילדים עם מוגבלות מוטורית הטסים במטוס וזקוקים לתמיכה מותאמת בזמן ישיבה על כיסא המטוס. כיום, הפתרון היחידי של ילדים מעל גיל 10 הוא לשבת עם תמיכה חיצונית של ההורים משום שחברות התעופה אינן מאשרות לחבר אביזר חיצוני שלא אושר על ידם לכיסא המטוס ועד היום לא אושר שום אביזר המתאים למתבגרים. בעזרת המייקרים המופלאים שלנו, יצרנו ווסט אישי ומותאם לכיסא המטוס. הווסט תומך בגוו ומונע כיפוף קדימה ונטייה לצדדים. בנוסף יש גם תמיכת ראש המתחברת לווסט (כאשר שליטת הראש לקויה) וחלק להפרדת רגליים, למניעת קירוב הירכיים. אנו מקווים שבעזרת ווסט זה יוכלו משפחות לצאת לחופשה הכוללת טיסה בה הילד יכול לשבת לצד ההורים ולא יהיו דאגות הקשורות להושבה בטיסה.
44444444

The post TOM: מייקתון 2017 appeared first on טכנולוגיה באיזי.

לכבוד החנוכה

$
0
0

לכבוד החנוכה, הכנו משחקון חדש של סיפור החנוכה עם חידות ופעילויות (אפילו הדלקת נרות בחנוכיה באייפד :).. מוזמנים להוריד באפליקציית JI Tapסיפור לחנוכה או באפליקציית TinyTapסיפור לחנוכה

לפעילויות נוספות לחנוכה, מוזמנים להציץ בפוסט הקודם שלנו: צ'ופר קטן לקראת חנוכה

חנוכה שמח לכולם!

The post לכבוד החנוכה appeared first on Tech it Issie.

ניבוי מילים והכתבה: טכנולוגיה מסייעת בכל מכשיר

$
0
0

אני רוצה לשתף אתכם בתהליך בו ליוויתי את א', סטודנט הנמצא בשנה הראשונה לתואר ראשון. ל-א' יש שיתוק מוחין והוא מתנייד בכסא גלגלים ממונע. כמו כן, קיימים קשיים במוטוריקה עדינה ודיבורו אינו תמיד ברור. את ימיו בבית הספר צלח בסיוע סייעת ובבחינות הבגרות נבחן בע"פ. לאחרונה, עם שילובו בלימודים אקדמיים החליט שהוא מעוניין להיות עצמאי ופחות תלוי בסביבתו. תהליך הליווי התחלק לשניים- התאמת השימוש במחשב הנייד והתאמת השימוש בסמארטפון.

התאמות לשימוש במחשב

עד היום, א' נמנע משימוש משמעותי במחשב בשל חוסר יעילות בשימוש בעכבר והקלדה איטית. לכן, בראש ובראשונה המלצתי לו על מסך מגע, להפחתת התלות בעכבר. כמו כן, הומלץ למקם את המחשב, כאשר הוא במצב טאבלט, על גבי זרוע ולחברו כסא הגלגלים.

בנוסף, בוצעו התאמות משתמש לשימוש במכשיר עצמו:

  1. בסביבת חלונות, א' החל להשתמש בהכתבה קולית הקיימת באופן מובנה ב- Google Docs בדפדפן הכרום. שימוש בה מחייב חיבור לרשת האינטרנט. להוראות הפעלה, לחצו כאן

    הכתבה קולית ב Google Docs

  2. במצבים בהם יש צורך בהקלדה, א' החל להשתמש בתוכנה לניבוי מילים- Lightkey ,המותאמת לשפות רבות וביניהן, עברית. את התוכנה ניתן להוריד למחשב (מבוסס חלונות) ללא תשלום והיא מנבאת מילים בכל תוכנה בה יש צורך בהקלדה. המילה החזויה מוצגת בצבע אפור ולבחירתה יש ללחוץ על Tab. ניתן גם לבחור מילים אחרות מהניבוי באמצעות לחיצה על חצים בשילוב מקש ה Tab. כמו בכל מנגנון לניבוי מילים, יש לזכור שהניבוי משתפר עם הזמן, ככל שיש יותר שימוש במקלדת. בנוסף, יש צורך להתרגל לשימוש בה ולהסתכל על המסך במהלך ההקלדה כדי לצפות בחיזוי ולבקר את ההקלדה. 

     

התאמות לשימוש בסמארטפון

ברשות א' היה מכשיר אנדרואיד חדש, שלרוב מונח על ברכיו או על שולחן סמוך אליו. כמו כולנו, אמצעי העברת המסרים השימושי ביותר עבורו היה ה- WhatsApp, דרכו הוא לרוב מתקשר באמצעות שליחת הודעות מוקלטות.

יחד עם זאת, הוא עדיין היה זקוק לדרך שתאפשר לו להקליד מסרים ופקודות בסמארטפון. לשם כך, בחרנו מספר התאמות שיסייעו לו בשימוש במכשיר.

  1. להקלדה ולהכתבה קולית נמצא כי מקלדת  Swiftkey עונה לצרכיו בצורה הטובה ביותר משתי סיבות עיקריות: האחת, במקלדת זו קיימת מערכת ניבוי מילים הלומדת את המשתמש וניתן להגדיל את גודל המקשים. השניה, במקלדת זאת קיים מקש "מיקרופון" אשר בעת לחיצה עליו עוברים למסך המאפשר הכתבה קולית למכשיר (הכתבה קולית מבוססת על מנגנונים של Google). על אף מובנות דיבור לא גבוהה, המקלדת הצליחה לזהות את רוב המילים הנאמרות ולעיתים אף תיקנה את המילים אותן זיהתה בצורה שגויה לאחר סיום ההקלטה, בהתאם להקשר.
  2. תפעול המכשיר וביצוע חיפושים באינטרנט באמצעות פקודות קוליות-לשם כך בחרנו בOK Google, המובנה במכשירי האנדרואיד. להוראות הפעלה לחצו כאן.

נשמח לשמוע מכם על מקלדות נוספות לניבוי מילים ולהכתבה!

The post ניבוי מילים והכתבה: טכנולוגיה מסייעת בכל מכשיר appeared first on Tech it Issie.

לשיר ביחד! בכל מיני צורות…

$
0
0

בגנים שלנו, כמו בכל גן, הגננות מלוות את שירי המפגש בתנועות גוף וידיים. בשירים שאנו שרים אצלנו בגנים, רוב תנועות הגוף והידיים הן בעצם סימנים מוסכמים מתוך שפת הסימנים הישראלית, שאנו מכנים ג'סטות. הבחירה בסימנים מתוך שפת הסימנים הישראלית, מאפשרת לילדים להיחשף אל אוצר מילים מסומנות גדול וקבוע החוזר על עצמו פעמים רבות בשגרת היום הגנית וכך להרחיב את יכולות התקשורת וההבעה שלהם.

בשנים האחרונות, כדי לעודד את השימוש בשפה מסומנת גם בבית, הקימו הגננות וקלינאיות התקשורת קבוצות WhatsApp גניות בה חברים הורי הילדים מהגן. הקבוצות הגניות התפתחו עם השנים.. בהתחלה, נהגנו לצלם את אחת הגננות בסרטון של שיר מסומן, ופרסמנו את אותו סרטון בכל הקבוצות הגניות. לאחר פירסום כמה סרטונים ופידבקים מההורים ומהילדים, הבנו שהילדים יותר מתחברים ונהנים מסרטונים בהם מצולמת דווקא הגננת שלהם ומאז אנו משתדלים שבכל סרטון יופיעו כל הגננות או שכל גן יפרסם סרטון שהכינה הגננת שלו.

התגובות לסרטונים מרגשות כל פעם מחדש- מדי פעם אנחנו מקבלים סרטונים של משפחות שלמות מסמנות או של אחים גדולים שהחליטו ללמוד בעצמם את השיר המסומן ושרים אותו יחד עם אחיהם הקטנים. מידי פעם אנחנו גם מקבלים סתם הודעות משמחות, כמו זו המופיעה מטה:

שירי הגננת מקבלת נשיקות 🙂

אז לכבוד ט"ו בשבט הקרב ובא, החלטנו לשתף אתכם בשני סרטונים שהועברו בקבוצות הWhatsApp הגניות. הראשון, של הגננת שירי מגן חיפושיות ששרה את השיר "חג היום לגן":

בסרטון השני, השיר "בחצר של סבא" בביצוע הגננות המוכשרות מעיין וטלי. בסרטון זה, השיר מלווה בסימנים והצבעה על סמלים לתקשורת. סרט תת"חניקי לגמרי!

ועכשיו אפשר לשיר בקול גם במבואה של הגנים- עם סמלים ופלטים קוליים:

שרים ביחד!

אז שיהיה חג אילנות שמח!

The post לשיר ביחד! בכל מיני צורות… appeared first on Tech it Issie.

פורים של כיף! פעילויות לכבוד פורים

$
0
0

בקרוב מאוד נחגוג את פורים, חג אהוב במיוחד על ילדים אבל לא רק :). בבית איזי שפירא, אנחנו כבר מרגישים את רוח החג ומתכוננים אליו בהכנת תחפושות, בקישוט פורימי של הסביבה ובשילוב מושגי החג בפעיליות השוטפות.

בשנים האחרונות, אנו מקיימים בבית איזי שפירא אירוע מיוחד- מייקתון של תחפושות לכיסאות גלגלים והליכונים הנקרא "תחפושות מתגשמות". עד עכשיו- האירועים היו מוצלחים מאוד והתחפושות משגעות. בשיתוף פעולה של סטודנטים מתנדבים מהמחלקה לעיצוב בHIT המכון הטכנולוגי חולון ושל ילדים המשתמשים בכיסאות גלגלים או הליכונים ובני משפחותיהם, נוצרות תחפושת מיוחדת לאביזר העזר כך שישתלב עם התחפושת שהילד בחר ללבוש. שבוע שעבר, כבר התקיים האירוע המקדים, בו נפגשו הסטודנטים עם הילדים והמשפחות, ערכו סיעור מוחות, ביצעו מדידות והתחילו לעצב את התחפושת. לאחר שבוע וחצי, במפגש הסיום, שיתקיים השבוע, יפגשו הסטודנטים את הילדים והמשפחות להתאמות אחרונות ולאירוע של תצוגת התחפושות המתגשמות :). אנו בטוחים שגם השנה התחפושות יהיו משגעות ומחכים לאירוע בקוצר רוח!

תמונות מהאירוע שהתקיים בשנה שעברה

אז לאלו מכם המעוניינים לארגן אירוע כזה בקהילה או במסגרת החינוכית שלכם- עדיין לא מאוחר.. אנו ממליצים על כך מכל הלב!

פורים בכיתה

בכיתות ובגנים אצלנו, כבר התחלנו לעסוק בפעילויות לקראת פורים. מצוות הגננות והמורות ועד צוותי המטפלים הפרא-רפואיים, כולם משלבים בפעילויות אלמנטים מתוך חג הפורים, שהופכים כל פעילות למהנה יותר!

הנה שיעור-משחק שאני הכנתי, באמצעות אפליקציית Ji Tap, לעבודה על זיהוי מילים ומודעות פונולוגית. לחצו על התמונות מהמופיעות מטה, על מנת לשחק במשחק באתר של Ji Tap. ניתן גם לפתוח את המשחק באייפד, דרך אפליקציית Ji Tap.

Ji Tap מציעים עוד פעילויות אינטראקטיביות מהנות לפורים באתר או באפליקציה. ניתן גם להשתמש באפליקציה להכנת כרטיסי ברכה המצורפים למשלוח מנות או לקשט תמונות שלכם באמצעות ערכות היצירה הייעודיות שלהם לחג פורים.

כרטיס ברכה שהוכן באפליקציית Ji Tap

והנה מספר פעילויות כיפיות שהופיעו בפוסטים הקודמים שלנו על חג הפורים:

במעון היום השיקומי, יצר הצוות לוח פעילות ולוח תקשורת המלווה את מפגשי החג העוסקים בפורים. הלוחות נוצרו באפליקציית התת"ח Touch Chat, ומי שיש ברשותו את האפליקציה, יוכל להוריד את הלוח ולהשתמש בו (כמו כל לוח Touch Chat, ניתן לערוך שינויים ולהתאימו לצרכים משתנים).

C1AE1935-57EF-48FE-BD77-66BF2126626B

לוח למפגש פורים

בלוח הפעילות תוכלו למצוא לוחות תקשורת בשתי רמות שונות, חידות על מנהגי החג, פעילויות להכנת ליצן ולוח תחפושות (מומלץ להכניס את התחפושות אליהן מתחפשים ילדי הגן או הכיתה שלכם). להורדת הלוח לחצו כאן (הסבר להורדת הלוח בתמונה מטה).

איך להוריד לוח מהדרייב

להורדת הלוח, יש להיכנס ללינק המצורף וללחוץ על "הורדה" (מוקף בעיגול אדום בתמונה)

פעילות מהנה נוספת כוללת את אחד מאירועי החג החשובים ביותר- התחפושת! יש אפליקציות רבות שמאפשרות לבחור תמונה ולקשט אותה בכל מיני אביזרים מצחיקים- כובעים מיוחדים, משקפיים גדולים וכדו'. באמצעות אפליקציות אלו הילדים יכולים "להתחפש לרגע" ובאמצעות התמונות שלהם ניתן להכין משחקי חידות, כרטיסי ברכה לחג ועוד. ניתן למצוא אפליקציות שמוסיפות קיטושים ואיפור לפנים, כמו אלו המצורפות מטה:

 Mojo Masks

Mojo Masks

iTunes | Google Play

MSQRD

MSQRD

Google Play

אפליקציות אלו מוסיפות איפור פנים לתמונה או לסרטון של פנים. באמצעות תוכנה לזיהוי פנים, מתווסף לכל תמונה איפור או מסכה בצורה מושלמת והתוצאה שמתקבלת היא סרטון/תמונה עם פנים מאופרות במדויק. תוך כדי הכנת התמונה/סרטון, ניתן "לעשות פרצופים"- לחייך, להוציא לשון וכל מה שתרצו. אל דאגה, האיפור או המסכה יתאימו את עצמם לפרצוף שאתם עושים בצורה מדויקת. האפליקציה מגיעה עם מעט דוגמאות של איפור וניתן לרכוש חבילות איפור נוספות.

טיפ לשימוש במפגש או שיעור: אם יש לכם גישה לApple TV, תוכלו ליצור אלבום בו יופיעו התמונות המאופרות של התלמידים. נסו לתת לתלמידים לנחש מי מתחבא בתמונה מתחת לכל הסטיקרים והאיפור. אל תשכחו, לצלם את המסך באפליקציה בו מופיעות כל התוספות וליצור ממנו לוח תקשורת. כך כל ילד יוכל לבחור כיצד הוא רוצה להתאפר או איזה סטיקר הוא רוצה להוסיף לתמונה.

נשמח לשמוע מכם על פעילויות טכנולוגיות לפורים שהכנתם!

פורים שמח!

 

The post פורים של כיף! פעילויות לכבוד פורים appeared first on Tech it Issie.


תחפושות מתגשמות 3.0

$
0
0

זו השנה השלישית בה התקיים בבית איזי שפירא הפנינג "תחפושות מתגשמות" שכולו דמיון ויצירה. באירוע השתתפו כ-30 ילדים ובוגרים עם מוגבלות, המסתייעים בכיסא גלגלים או הליכון שעבדו בשיתוף עם סטודנטים מהמחלקה לעיצוב בHIT המכון הטכנולוגי חולון. הסטודנטים, יחד עם המשתתפים ובני משפחותיהם, הפכו את כיסא הגלגלים או ההליכון לחלק מהתחפושת.

הרעיון לכך נולד מתוך החוויה של הילדים וההורים, בה כיסאות גלגלים והליכונים לעתים מסתירים את התחפושת המושקעת. במקום זה, במהלך האירוע, הפך אביזר העזר לחלק מהתחפושת וכך כיסא הגלגלים או ההליכון שידרג את התחפושת המקורית והפך אותה לייחודית. כך למשל, כיסא הגלגלים הפך לעמדת די.ג'יי או לסירה של מואנה, ההליכון הפך למטוס ועוד ועוד רעיונות יצירתיים 🙂

אווירת ההתרגשות והכיף באוויר היתה מדהימה, הילדים וההורים סיפרו לנו כמה משמעותי להם שאביזר העזר שלהם הופך להיות חלק מהתחפושות ואף מקבל מקום של כבוד. בזכות אביזר העזר התחפושות של הילדים הפכו לייחודיות ומיוחדות!  מוזמנים לראות את התחפושות המקסימות:

קבלו את בריאן הבאטמן שלנו ואת מכונית הבאטמוביל המפוארת שלו:

בריאן הבאטמן שלנו

קבלו את רוני ה- די. ג'יי שלנו:

רוני בעמדת ה- די.ג'יי

רוני בעמדת ה- די.ג'יי

אביטל התחפשה לקולה הכי מתוקה בעולם:

אביטל בתחפושת מושלמת- בקבוק קולה מתוק וקר ישר מהמשאית

אביטל בתחפושת מושלמת- בקבוק קולה מתוק וקר ישר מהמשאית

קבלו את אביעזר, השחיין האולימפי שלנו:

אביעזר השחיין שוחה בבריכה האולימפית!

אביעזר השחיין שוחה בבריכה האולימפית!

והנה אנה, אממ סליחה… מיה, שהתחפשה לאנה במזחלת שלג:

מיה מזחלת שלג מחופשת לאנה מהסרט "לשבור את הקרח (Frozen)".

מיה במזחלת שלג מחופשת לאנה מהסרט "לשבור את הקרח (Frozen)".

קבלו את ליאור שהתחפש לאיירון מן:

ליאור התחפש לגיבור העל 'איירון מן'

ליאור התחפש לגיבור העל 'איירון מן'

רוני, מואנה שלנו, חותרת במלוא המרץ:

רוני חותרת בסירה

רוני חותרת בסירה

מתן התחפש לפיראט בספינת פיראטים:

ספינת הפיראטים של מתן

ספינת הפיראטים של מתן

קבלו את שיר שהתחפשה לטינקרבל:

מי זאת? שיר או טינקרבל?

מי זאת- שיר או טינקרבל?

קבלו את ארז שהתחפש לבוב ספוג:

בוב ספוג מפליג לו בספינה

בוב ספוג מפליג לו בספינה

קבלו את עמית שהתחפשה לקשת בענן:

עמית בתחפושת קשת בענן קסומה!

עמית בתחפושת קשת בענן קסומה!

קבלו את דניאל שהתחפשה לפיראטית:

דניאל הפיראטית והתוכי שלה מפליגים בספינה

דניאל הפיראטית והתוכי שלה מפליגים בספינה

והנה שרה שלנו, שהתחפשה למיני מאוס:

מיני מאוס במכונית פאר ורודה!!

מיני מאוס במכונית פאר ורודה!!

קבלו את עומר שהתחפשה לשטן במרכבה תואמת:

עומר במרכבה מפוארת

עומר במרכבה מפוארת

קבלו את זהר שהתחפשה לדובון אכפת-לי שמטייל לו על ענן:

כולם בעננים, תרתי משמע!!

כולם בעננים, תרתי משמע!!

והנה ירדן, הפיה הכי קסומה בעולם:

הפיה היפהפייה

הפיה היפהפייה

קבלו את שירה שהתחפשה למלכת הפרחים:

שירה בתחפושת הכי פרחונית

שירה בתחפושת הכי פרחונית!

קבלו את עילאי שהתחפש לנהג במכונית מרוץ:

עילאי במכונית מרוץ

עילאי במכונית מרוץ

קבלו את נריה שהתחפש לטייס:

נריה הטייס שלנו מטיס מטוס קרב!

נריה הטייס במטוס קרב!

והנה מאור שלנו שהתחפשה לחד קרן:

חד קרן מטייל לו בין קשת לענן

חד קרן מטייל לו בין קשת לענן

קבלו את שירה שהתחפשה לתולעת ספרים:

תולעת ספרים מהממת שמסתובבת לה בספריה :)

תולעת ספרים מהממת שמסתובבת לה בספריה 🙂

קבלו את אפרת, כלה במכונית כלה:

הכלה הכי יפה בעולם

הכלה הכי יפה בעולם

והנה כליל אור, שהתחפשה לטווס:

כליל אור, המעצבת והתחפושת הצבעונית!

כליל אור, המעצבת והתחפושת הצבעונית!

נתראה בשנה הבאה!

רוני, ירדן ובריאן מחליפים חוויות

רוני, ירדן ובריאן מחליפים חוויות

The post תחפושות מתגשמות 3.0 appeared first on Tech it Issie.

IssieDice: אפליקציה חדשה לזריקת קוביה מונגשת ומותאמת אישית!

$
0
0

מכירים מישהו המתקשה לשחק עם קוביות משחק רגילות? קורה לכם שאתם מאבדים את קוביות המשחק ואין לכם איך לשחק? זקוקים לקוביה ייחודית לפעילות כיתתית שהכנתם? אם כן, אפליקציית IssieDice היא בדיוק בשבילכם! אנו במרכז הטכנולוגי שבבית איזי שפירא, מתרגשים מאוד להציג בפניכם את האפליקציה החדשה שלנו, IssieDice, המאפשרת ליצור קוביות משחק מותאמות אישית המופעלות בלחיצה קלה על מסך האייפד. אפליקציה זו, נוצרה כחלק מסדרת האפליקציות המותאמות שלנו בשיתוף מעבדות SAP, ישראל, ואנו מאוד שמחים לשתף אתכם בתוצר מוצלח נוסף פרי שיתוף הפעולה הזה! תודה רבה רבה לצוות המתנדבים המדהים של מעבדות SAP, ישראל על שהתגייסו לפרויקט ותרמו מזמנם ומתחומי הידע המקצועיים שלהם לפיתוח האפליקציה!!

IssieDice icon

הרעיון מאחורי יצירת האפליקציה, הגיעה מעבודתי כמרפאה בעיסוק המטפלת בתלמידי בית ספר עם מוגבלויות מורכבות. כחלק מעבודתי, חשוב לי למצוא דרכים בהן התלמידים ישתתפו באופן פעיל ועצמאי עד כמה שניתן בכל פעילות ובכל משחק. זריקת קוביית משחק, נדרשת במשחקי קופסא רבים, ולכן, הנגשת קוביית המשחק הרגילה, היא ממש בגדר חובה אצלנו!

כיום, קיימים בשוק מכשירים המאפשרים לזרוק קובייה בעזרת מתג, וזהו כלי נהדר להנגשת משחקים מסוימים. יחד עם זאת, מכשירים אלו מאפשרים להנגיש רק את הקוביות הקיימות ולא מאפשרות להתאים את גודל הקוביה ומאפיינים נוספים.

dice-roller

Image Source: https://www.adaptivetechsolutions.com/dice-roller/

אנו אוהבים לשלב משחק בקובייה בפעילויות הכיתה, משום שזה תמיד מוסיף אלמנט חוויתי לשיעור או לטיפול הקבוצתי. בעבר, נהגנו להכין בעצמנו קוביות גדולות למשחקים שונים, ואלו בהחלט הנגישו את המשחק לילדים רבים אולם, הכנת הקוביות עבור כל משחק עם התמונות שלו, דורשת לא מעט זמן…

מתוך אתגר זה, נולד הרעיון לIssieDice.

האפליקציה קלה מאוד לשימוש וכבר בפתיחת האפליקציה בפעם הראשונה, תקדם את פניכם קובייה המופעלת בלחיצה. להגדרות נוספות, יש ללחוץ למשך 3 שניות על גלגל השיניים המופיע באחת מפינות המסך.

 Main screen when opened for first time and Settings screen

המסך הראשי ומסך ההגדרות

ממסך ההגדרות, ניתן להגדיר את קוביות המשחק ומאפיינים נוספים. בפעם הראשונה שתיכנסו אל ההגדרות, תראו קובייה רגילה, שהיא ברירת המחדל ולידה, שני סימני '+'. בלחיצה על כל אחד מסימני ה'+', ניתן להוסיף או ליצור קוביה נוספת, וסה"כ ליצור עד שלוש קוביות מותאמות.

Initial settings screen

מסך הגדרות ראשי

לאחר שלחצתם על אחד מסימני ה'+' במסך ההגדרות הראשי (במידה וכבר יצרתם 3 קוביות, ניתן ללחוץ על אחת הקוביות שרוצים לשנות), תגיעו למסך שבחלקו העליון תופיע האפשרות להוסיף קובייה מתוך תבניות קיימות, ובחלקו התחתון תופיע האפשרות ליצירת קובייה מותאמת אישית (Custom Templates).

Creating dice screen

יצירת קובייה מותאמת אישית- ליצירת קובייה מותאמת אישית (Custom Templates), לחצו על סימן ה'+' הקטן (מופיע בתמונה מעלה). במסך הבא, יופיעו שישה סימני '+'. כל אחד מהם מייצג פאה אחת של הקובייה. בלחיצה על כל  אחד מששת סימני ה'+', תוכלו להוסיף תמונה מתוך הגלריה או לצלם תמונה שתופיע על הקובייה. לחצו על 'Done' בסיום.

screen with six plus signs

מספר קוביות על המסך- במסך ההגדרות הראשי, בשורה הראשונה, ניתן לבחור כמה קוביות יופיע על גבי המסך בכל משחק. ניתן לבחור 1-3 קוביות וניתן להגדיר בדיוק באלו קוביות תרצו לשחק.

גודל הקובייה- במסך ההגדרות הראשי, ניתן להגדיר את גודל הקובייה. כל הקוביות שיופיעו במשחק, יהיו באותו גודל.

השהייה (Recovery time) – אפשרות זו, מנטרלת את המסך ללחיצות חוזרות למשך זמן שאתם קובעים מראש. ניתן לנטרל את המסך למשך של עד 20 שניות לפי הגדרות קיימות.

צבע רקע – ניתן לבחור את צבע הרקע, עליו יתגלגלו הקוביות שיופיעו על המסך.

settings
בתמונות המופיעות מעלה, ניתן לראות דוגמא למסך של משחק עם קוביות ולמסך של ההגדרות בו הוגדרו בדיוק המאפיינים הקיימים במשחק. במשחק זה, הוגדרו 3 קוביות- אחת עם נקודות, שניה עם מספרים ושלישית עם תמונות. כולן גדולות וצבע המסך הוא תכלת. ניתן לגעת בכל מקום על גבי המסך, לזריקת/גלגול הקוביות.

IssieDice היא אפליקציה שמיועדת לכל מי שמתקשה לזרוק קוביות בדרך הרגילה וגם לכל מי שאוהב להמציא משחקים וליצור קוביות מתאימות בעצמו. זהו כלי נהדר ליצירת קוביות שונות ומשונות לפעילויות בכיתה ולא רק למשחקי קופסא! לדוגמא, ניתן ליצור קוביות עם תמונות הילדים ללקיחת תורות או להמצאת משחק עם סמלים/תמונות. זהו גם פשוט כלי מעולה לאלו מכם שרוצים לשחק ובמקרה איבדו את הקובייה 🙂

הנה דוגמא לקוביות שהכנו באפליקציה למשחק 'קלאק קלאק' :

הכנת קוביות למשחק קופסא

נשמח לשמוע מכם על עוד דרכים יצירתיות בהן השתמשתם באפליקציה. אז יאללה, להתחיל לשחק!

קחו כמה דקות והציצו באפליקציות נוספות שלנו, IssieBoard, שפותחה גם היא בשיתוף מעבדות SAP ישראל ו2Talk -AAC, שפותחה בשיתוף עם מפתח האפליקציות שרוני הירש. הישארו מעודכנים והירשמו לבלוג שלנו "טכנולוגיה באיזי" לקבלת עדכונים שוטפים. 

The post IssieDice: אפליקציה חדשה לזריקת קוביה מונגשת ומותאמת אישית! appeared first on Tech it Issie.

על ארבעה משחקים לכבוד הפסח ופעילות כיתתית אחת :)

$
0
0

חג הפסח כבר ממש מעבר לפינה, וההתרגשות במסגרות היום שלנו בשיאה. כולנו עסוקים בניקיונות ובהיכרות עם מושגי החג ומנהגיו ומיום ליום הציפיה לבואו של חג הפסח מתעצמת. אז לרגל החג, ובכדי שנגיע אליו ממש מוכנים, ריכזנו את כל המשחקים שהכנו לכבודו בפוסט אחד. מקוות שתהנו!

  • המשחק הראשון שלנו, שהוכן באפליקציית Ji Tap, מציג את סיפור יציאת מצרים בדרך חוויתית. מוזמנים ללחוץ על התמונה מטה ולהתחיל לשחק!

    לחצו על התמונה בכדי לשחק

    לחצו על התמונה בכדי לשחק

  •  במשחק הבא, שהוכן באמצעות אפליקציית Tiny Tap, תצטרכו למצוא את האפיקומן, יחד עם חגי. בדרך, גם תקבלו רעיונות היכן להחביא את האפיקומן בליל הסדר. בהצלחה!
לחצו על התמונה והתחילו לשחק

לחצו על התמונה והתחילו לשחק

  • אם תרצו ללמוד קצת על עשרת המכות, תוכלו לעשות זאת באמצעות המשחק הבא שלנו שהוכן גם הוא באמצעות אפליקציית Tiny Tap:

    לחצו על התמונה והתחילו לשחק!

    לחצו על התמונה והתחילו לשחק!

  • להיכרות עם ההגדה של פסח, מוזמנים להיכנס אל ההגדה שהכנו באמצעות אפליקציית Tiny Tap:
לחצו על התמונה ופתחו את ההגדה

לחצו על התמונה ופתחו את ההגדה

אם אתם רוצים לראות הגדות נוספות שהכנו, מוזמנים להיכנס לפוסט שלנו משנה שעברה, שמציג מספר הגדות מותאמות שהכנו לילדי הגן ובית הספר בבית איזי שפירא.

ולפני סיום… רעיון נוסף לשימוש באפליקציית Ji Tap בכיתה.

פתחו את האפליקציה ותנו לתלמידים ליצור תמונות דיגיטליות משלהם באמצעות ערכות היצירה המיוחדות לפסח שבאפליקציה. אם יש ברשותכם גם Apple TV התלמידים יוכלו גם להראות לחברים שלהם את היצירות שיצרו על המסך הגדול . בכיתה שלנו, לפני תחילת הכנת התמונות, הקרנו על המסך הגדול את האפליקציה והראנו את האפשרויות הקיימות בה ואת ערכות היצירה. לאחר מכן, כל תלמיד עבד במרץ עם האייפד שלו. חלק מהתלמידים היו זקוקים לסיוע בהכנת התמונה אולם הדגש היה לאפשר לכל תלמיד כמה שיותר עצמאות וחירות יצירתית. לאחר מכן, כל תמונה שנוצרה נשמרה כתמונה באייפד (באמצעות לחיצה על הכפתור הצידי שנראה כמו שלוש נקודות ובחירה ב'שתף שקף') ונשלחה באמצעות AirDrop לאייפד של המורה להקרנת התמונות על המסך הגדול. בזמן ההקרנה, כל תלמיד נתן הסבר על היצירה שלו ובסוף, שלל היצירות הודפסו ונתלו על הלוח לתערוכת תמונות נפלאה שכולם יוכלו לראות וליהנות. הנה כמה מהיצירות שלנו:

התמונות שהכנו בכיתה

התמונות שהכנו בכיתה

נשמח לשמוע גם מכם על פעילויות, הגדות ומשחקים שהכנתם לקראת החג!!!

חג חירות שמח!!!

The post על ארבעה משחקים לכבוד הפסח ופעילות כיתתית אחת :) appeared first on Tech it Issie.

ארץ ישראל שלי יפה וגם פורחת

$
0
0

לקראת חג העצמאות המתקרב אלינו בצעדי ענק, מוגשים לכם משחקים שינעימו את זמנכם ויכינו אתכם טוב טוב לחידוני החג המשפחתיים!

חוגגים עצמאות ומטיילים בארץ

ילדי בית הספר יוצאים לטיול וירטואלי ברחבי ארץ ישראל. לאורך המסלול הם יבקרו בערי ישראל ויאזינו לשירי ארץ ישראל היפה. לחצו על התמונה מטה והתחילו לטייל

המצאות ישראליות:

ילדי בית הספר לומדים על המצאות ישראליות שגרמו להרבה גאווה ישראלית! לחצו על התמונה מטה, והתחילו לשחק

מכינים דגל:

במשחק זה נלמד איך דגל מדינת ישראל נראה. ניתן לשלב את המשחק בהכנת דגל על דף. לחצו על הדגל המופיע מטה, והתחילו לשחק:

יום העצמאות: יום הולדת למדינה. מה ניתן לה במתנה?

מדינת ישראל חוגגת יום הולדת וילדי הגנים רוצים להעניק לה מתנות לכבוד יום חגה. פעילות קצרה המבוססת על השיר "ארץ ישראל שלי יפה וגם פורחת". לחצו על התמונה מטה והתחילו לשחק

70 למדינה ישראל:

משחק לימודי שהכינה המורה ענת לכבוד יום העצמאות, בו לומדים על סיפור הקמתה של מדינת ישראל. לחצו על התמונה מטה…

חג עצמאות שמח לכולם!!

The post ארץ ישראל שלי יפה וגם פורחת appeared first on Tech it Issie.

התחדשנו!

$
0
0

שמחות ונרגשות להציג בפניכם את הבלוג המחודש של המרכז הטכנולוגי בבית איזי שפירא!

בין השידרוגים והחידושים, אנו שמחות לשתף אתכם בפתיחת הבלוג שלנו בערבית!!!! מהיום, כל המידע על פעילות המרכז שלנו, על המלצות לשימושים בטכנולוגיה מסייעת ועל פיתוחים יפורסם בשלוש שפות- עברית אנגלית וערבית.
אנו נמשיך לפרסם פוסטים (בשלוש השפות!!) בנושאים מגוונים, בחדשות ועדכונים מתחום הטכנולוגיה המסייעת וכמובן גם בשימושים יצירתיים בטכנולוגיה במסגרת החינוכית. אנו ממליצות בחום להציץ ולהיזכר בפוסטים קודמים שהתפרסמו פה בבלוג. רובם רלוונטים היום לא פחות משהיו רלוונטים לפני שלוש שנים וחצי כשהתחלנו לכתוב בבלוג (וואו!! איזה פז"ם!!). ניתן למצוא פוסטים בנושאים שונים לפי מילת חיפוש או לפי הקטגוריות המופיעות משמאל. אנו בטוחות שתמצאו שם דברים מעניינים!!
לכניסה לבלוג בערבית- לחצו כאן
לכניסה לבלוג באנגלית- לחצו כאן

כמו כן, שידרגנו את רשימות האפליקציות המומלצות שלנו על פי נושאים. לאורך השנים, שמענו מכם, הקוראים שלנו, על המלצות רבות לשדרוג הרשימות ועל קטגוריות נוספות שהייתם שמחים שיופיעו. אז אנחנו שמחות לבשר שהכנסנו את כל הבקשות שלכם לטבלאות החדשות ומהיום, תוכלו למצוא בטבלאות שלנו, אפליקציות מומלצות המתאימות לפלטפורמות שונות- ל iOS (אייפד), לאנדרואיד ול Windows. תוכלו להגיע אל רשימות האפליקציות בשתי צורות- דרך לשונית "אפליקציות" המופיעה מעלה ודרך הכפתור הצהוב הגדול "אפליקציות". כמו כן, הוספנו קטגוריות חדשות כמו: "יצירת אלבומים וסיפורים", "משחקי מיקוד מבט" ועוד. המלצה אישית שלנו- כנסו לקטגוריה "משחק בתמונות וסרטונים". בטוחים שתעשו בה שימוש רב!! כמו תמיד- נשמח לשמוע מכם על אפליקציות חדשות ומומלצות ולהוסיפן לרשימות!

מי שרוצה להכיר אותנו יותר טוב ולשמוע על הפעילות שלנו במרכז הטכנולוגי, מוזמן להיכנס ל "אודות". תקבלו שם הצצה אל פרויקטים בהם השתתפנו וחברות איתן עבדנו לקידום השימוש בטכנולוגיה מסייעת ופיתוח מוצרים. אנו גם ממליצים להיכנס ל "מאגר הידע", בו תוכלו למצוא מאמרים מעניינים העוסקים בטכנולוגיה בשירות אנשים עם מוגבלות.

מקוות שתמשיכו לבקר בבלוג שלנו ונתראה בפוסטים הבאים בקרוב מאוד! וגם- אל תשכחו, אנו תמיד שמחות לשמוע מכם, הקוראים שלנו, על בקשות, שאלות והמלצות בתחום הטכנולוגיה המסייעת. אנו מזמינות אתכם להמשיך לכתוב לנו כיצד אתם משתמשים בטכנולוגיה במסגרת החינוכית, בבית או בקליניקה להמשך למידה והפרייה הדדית!

שלכם,

נעה, דיינה, אורית, אלאא, רחלי ורינאד!

המרכז הטכנולוגי בבית איזי שפירא מתמחה בשימוש בטכנולוגיות מסייעת עבור אנשים עם מוגבלות, ומספק שירותי ייעוץ והדרכה לאנשי מקצוע, למסגרות חינוך וטיפול, ולמשפחות. בנוסף מספק המרכז ייעוץ וליווי מקצועי לסטרטאפים ומפתחים בתחום הטכנולוגיה המסייע

The post התחדשנו! appeared first on Tech it Issie.

2Talk: האפליקציה המחודשת :)

$
0
0

שמחים מאוד לשתף אתכם שאפליקציית 2Talk ליצירת לוחות תקשורת, עברה שדרוג משמעותי, ועכשיו היא זמינה בחנות הAppStore והGooglePlay. נזכיר, שהאפליקציה מיועדת למשתמשים שמתחילים את דרכם בעולם התקשורת התומכת והחלופית (תת"ח) וזקוקים להתנסות בלוח תקשורת מותאם אישית. ניתן לקרוא על הרקע לפיתוח האפליקציה, בפוסט הקודם שלנו בנושא "2Talk- אפליקציה חדשה למשתמשי תת"ח חדשים".

שדרוגים מרכזיים:

  • עיצוב מחודש- ניתן להגדיר רקעים בצבעים שונים, לפי צרכי המשתמש.  בנוסף, הוספנו 'עמוד תוכן' בו ניתן לגשת לכל עמוד בפני עצמו (ללא קשר לקישורים הפנימיים בכל לוח) ודרכו ניתן להגיע למצב עריכה.
  • מאגר סמלים- הוספנו מאגר סמלים של חברת mulberry. ניתן לחפש סמלים באמצעות כתיבת המילה הרצויה.
  • ניתן להוסיף ולהוריד עמודות ושורות בכל עמוד ולהעתיק תאים בקלות.
  • ניתן להתאים את שורת המסר לדוברי עברית/ערבית או לחילופין, לדוברי אנגלית, כך שהמסר יתחיל מצד ימין או מצד שמאל בהתאמה.
  • רכישות מתוך יישום- מתוקף המדיניות החדשה של אפל, האפליקציה תהיה זמינה בחנות האפליקציות בגרסא חינמית בלבד וניתן יהיה לרכוש מתוך היישום עצמו את הגרסא המלאה (הסבר בהמשך..). בנוסף, בשל שינויים אלו, לא יתאפשר שדרוג של האפליקציה בגרסא המיושנת וניתן יהיה להוריד רק את האפליקציה החדשה. בחנות האפליקציות לאנדרואיד, ניתן יהיה להוריד את האפליקציות בשני גרסאות- חינמית ומלאה ואלו שיש ברשותם את הגרסא המלאה הקודמת, יוכלו לשדרגה לגרסא המחודשת.

לוח מוכן באפליקציה

מעט על הכנת לוחות באפליקציה..

הורדתם את האפליקציה. מזל טוב! קראו את ההוראות ולימדו כיצד להתחיל להשתמש בה:

  •  הגדירו את דף הבית- בחרו את מספר השורות והעמודות שיהיו בו. אל דאגה, ניתן לשנות זאת בהמשך…הגדר את דף הבית

 

  • על מנת לערוך את הדף הראשון, לחצו על הכפתור המופיע למעלה והיכנסו ל"תצוגת העמודים" (לחצו למשך שתי שניות). בתצוגת העמודים (My Boards), לחצו על כפתור "מצב עריכה" והתחילו לבנות את עמוד הבית שלכם. שימו לב- בתצוגת עמודים, תוכלו בהמשך גם לראות את כל העמודים שיצרתם ולהיכנס אליהם, ללא צורך בניווטים!

 

  • במצב עריכה, יש באפשרותכם לערוך את הדפים שיצרתם, להוסיף דפים נוספים או להיכנס להגדרות הלוח (וגם- לחיצה על הכפתור Full Version, תוביל אתכם לאפשרות לרכוש את האפליקציה בגירסתה המלאה!) .

מצב עריכה

 

  • בכניסה להגדרות (Settings), תוכלו להגדיר את כיוון שורת המסר (מימין לשמאל ולהיפך) ולהגדיר את צבעי הרקע של העמודים והתאים שישמשו כברירת מחדל. כמובן, ניתן לשנות כל עמוד בפני עצמו לאחר מכן.

הגדרות לוח

  • הוספת עמוד: ניתן להוסיף עמודים (בגירסא החינמית, מספר העמודים מוגבל לשלושה) באמצעות לחיצה על מקש ה'+' במצב עריכה. ניתן להגדיר את שם העמוד, מספר שורות ועמודות והאם העמוד יהיה במבנה של שורות ועמודות רגיל (Board) או לוח סצנה (Scene).

הוספת עמוד

 

  • עריכת עמוד: לאחר שיצרתם את העמוד, הוא יופיע בתצוגת הלוחות. לחיצה על העמוד הרצוי, תאפשר לכם להתחיל לערוך אותו. בתוך עריכת העמוד, ניתן להוסיף שורות/ עמודות ולשנות את צבע הרקע של כל עמוד. לחיצה על תא, תפתח בפניכם את פקודות התא האפשריות.

 

פקודות תא בלוח מסוג Board:

  1. הגדרות קוליות (שורה ראשונה). ניתן להקליט מסר (Record) ולשמוע אותו (Play).
  2. הגדרות סמל: ניתן לכתוב אותו (Text), לצייר או לקשט את הסמל (Paint), להוסיף סמל מתוך המאגר של האפליקציה (Symbols), לחפש תמונה בGoogle (גוגל- Search Image), לבחור תמונה מספריית התמונות האישית (Gallery) ולצלם תמונה (Camera).
  3. הגדרות וידאו: הוספת סרטון שצילמתם או שאתם עומדים לצלם (Video), חיפוש סרטון בYouTube (יוטיוב- Youtube Search) והוספת הסרטון לתא (Youtube Link)
  4. פקודות תא: ניתן לקשר את התא לעמוד חדש (Connect to New Board), לקשר את התא לעמוד קיים (Connect to Board) ולעבור לעריכת עמוד מקושר (Go to Linked Board). כמו כן, ניתן להעתיק תא (Copy Cell), להדביק תא (Paste Cell) ולמחוק תא (Delete). ניתן גם לסובב תמונה (Rotate) ולשנות את הרקע של התא (Background).

 

דברים שחשוב להכיר:

א. חיפוש תמונה בGoogle במכשיר האייפד (חיפוש- Search Image):

לאחר שהקלדתם את שם התא (Text) ותלחצו על חיפוש תמונה (Search Image), יפתח החלון הבא:

לחצו על OK (או הקלידו מילת חיפוש חדשה) ותגיעו לעמוד הבא:

 

במידה ואתם לא מוצאים את התמונה הרצויה, ניתן לשנות את מילה החיפוש:

 

לאחר שמצאתם את התמונה הרצויה, לחצו עליה. לחצו עליה פעם נוספת על מנת לפתוח חלון ובו אפשרות להעתיק את התמונה. לחצו 'העתק' ולאחר מכן לחצו על 2Talk-AAC (מופיע מימין למעלה) על מנת לשוב לאפליקציה . התמונה שבחרתם, תופיע בתא אוטומטית:

   

    חיפוש תמונה בGoogle במכשירי אנדרואיד (חיפוש- Search Image):

 

ב. הוספת סרטון מYouTube במכשיר האייפד (ניתן לצפות בסרטונים רק כאשר יש קליטה של Wi Fi): 

  • הערה חשובה: לא ניתן לבנות תא עם סרטון בעמוד הראשי!!

לפני הוספת הסרטון, מומלץ להקליד את שם התא ולבחור תמונה מתאימה (או לצייר :). לאחר מכן לחצו בהגדרות התא על חיפוש סרטון בYouTube (יוטיוב- YouTube Search) ולחצו על OK:

YouTube Search

לאחר מכן, יפתח בפניכם דף Youtube ובו יש לבחור את השיר הרצוי:

לאחר מכן לחצו על החץ הקטן שמופיע למעלה ובחלונית שנפתחה לחצו על 'העתק קישור'. לאחר מכן לחצו על '2Talk – AAC' על מנת לשוב לאפליקציה (בחלק מהמכשירים, החץ הקטן מופיע מתחת לסרטון):

שימו לב. יש פה שלוש מסגרות אדומות ובהן שלושה לחצנים שצריך להכיר..

לא לשכוח! בשובכם לאפליקציה יש ללחוץ על  YouTube Link ורק אז- הקישור מוכן!

 הוספת סרטון מYouTube במכשירי אנדרואיד (ניתן לצפות בסרטונים רק כאשר יש קליטה של Wi Fi)

 

הגעתם עד כאן? רוצים לדעת איך לבנות לוח סצנה (Scene)? המשיכו לקרוא 🙂

באמצעות אפשרות זו תוכלו ליצור לוח תקשורת מסוג 'לוח סצנה', בו ניתן ליצור 'נקודות חמות (Hot Spots)'.

המלצה חמה: בהגדרת עמוד זה יש לבחור את מספר העמודות הגדול ביותר (10) ואת מספר השורות הגדול ביותר (10). בדרך זו, יהיה קל יותר להגדיר את הנקודות החמות בצורה הנוחה ביותר:

יצירת לוח סצנה

ניתן לבחור את הרקע של לוח הסצנה, מתוך שלל אפשרויות (בתמונה מטה):

בחירת רקע

לאחר מכן יש להגדיר את ה'נקודות החמות'- שימו לב, על מנת ליצור 'נקודה חמה' שתציין בחירה של המושג, למשל, 'קרקר', יש צורך שמספר תאים יתחברו יחד וייצגו את אותו המסר. אז איך עושים זאת? בוחרים את אחד התאים הרצויים, ומקליטים (Record) את המסר (במקרה הזה 'קרקר'). לאחר מכן, לוחצים על 'העתק תא (Copy Cell)'. אחרי שהמסר המושמע הועתק, בוחרים תא חדש (שמייצג את אותו מושג, במקרה הזה 'קרקר') ובהגדרות התא לוחצים על 'הדבק תא (Paste Cell)'. חוזרים על פעולה זו כמה שצריך, וכך יוצרים נקודה חמה התואמת את גודל האובייקט המצולם/מצויר.

תא בלוח סצנה

 

גיבוי גיבוי גיבוי!!!

מומלץ מאוד לשמור גיבוי של הלוחות שיצרתם, כך שבמקרה של אובדן המכשיר או החלפת מכשיר, לא תאבדו את הלוח שיצרתם. שימו לב- ניתן לגבות לוחות שנוצרו במכשירי iOS ולהעבירם למכשירי iOS אחרים וניתן לגבות לוחות שנוצרו במכשירי אנדרואיד ולהעבירם למכשירי אנדרואיד אחרים, אך לא ניתן להעביר לוח ממכשיר iOS למכשיר אנדרואיד ולהיפך.

כיצד לגבות לוח במכשיר iOS:

כיצד לגבות לוח במכשירי אנדרואיד:

 

וזהו לבינתיים 🙂 נשמח לשמוע מכם פידבקים על האפליקציה ומוזמנים ליצור איתנו קשר אם יש לכם שאלות!

 

The post 2Talk: האפליקציה המחודשת :) appeared first on Tech it Issie.

+SPRK משחק ולמידה בעידן הטכנולוגי

$
0
0

הטכנולוגיה המתפתחת מביאה איתה המון חידושים מעניינים ואיתם עולם הרובוטים.

ה  SPRK+  הוא דוגמה נהדרת למשחק מהנה ביותר, קל להפעלה, ולכן נגיש לשימוש גם עבור ילדים ומבוגרים עם מוגבלויות שונות. בנוסף, ניתן לכתוב עבורו קוד די בקלות. פעילויות עם כדור הרובוט הזה יכולות לשלב בתוכו תרגול מיומנויות מגוונות – תקשורת, פתרון בעיות, תכנון ועוד.

רובוט ה SPRK + של חברת sphero הוא כדור רובוט הפועל באמצעות אפליקציית  App Store | Google Play ) Sphero Edu).

בכדי להשתמש יש לרכוש את הכדור ולהוריד את האפליקציה.

כמה פרטים טכנים (תודה לאריק בורנשטיין מחברת WeDiggit )

  • קיימים 4 מצבי הפעלה: ידני, ציור, בלוקלי ותכנות
  • מגיע למהירות של 4.5 קמ"ש
  • עמידות בפני נפילות,התנגשויות, מים וצבע
  • ניתן לחבר אבישרים שונים והספרו יניע אותם
  • פועל על ידי אפליקציה בעברית
  • התממשקות עם סקראצ' (תוכנה ואפליקציה לקידוד- Coding)
  • נטען במהירות ללא צורך ברשת אלחוטית
  • עדכון ב 2018 להפעלה ע״י PC ו Mac

מדובר שוב בדוגמה לטכנולוגיה שפותחה לקהל הרחב, לא באופן מיוחד עבור אנשים עם מוגבלות, אבל בזכות קלות ההפעלה והעובדה שמדובר בצעצוע טכנולוגי נורמטיבי ומגניב, אפשר להנות ממנה ולהשיג מטרות רבות. כל למשל, ניתן להכין מסלול ואז להוביל את הכדור במסלול כמו מכונית עם שלט.

מבוך

או להניח מכשולים כמו מגדל קוביות ולשלוח את הכדור לפגוע בו. יש אין סוף רעיונות.. יצירתיות היא שם המשחק! ראיתי כבר אנשים שחיברו לכדור צבע וכך ציירו על שטח גדול או הניחו על הכדור כל מיני דברים כמו למשל,  כוס פלסטיק עם ציור של פרצוף. יש אין סוף דרכים להשתמש בכדור, הכל תלוי במטרות וברעיונות… כמו כן, ניתן להזמין תוספות כמו רמפות, מכונית לגו ועוד.

מכונית לכדור

לאלה שיכולים גם לתכנן את הקוד, ניתן לעשות זאת במגוון צורות ורמות- מהרמה הפשוטה בה מציירים ציור על המסך ואז הכדור עושה את המסלול שצויר על המסך (שזה ממש כיף וגם דרך חוויתית ללמוד על צורות!) ועד רמה של כתיבת קוד ממש. המשחקיות הרבה שיש בכדור הזה מעוררת מוטיבציה ומאפשרת משחק משותף והזדמנות נהדרת לתקשורת. חשוב להדגיש שלמרות שאנו מדברים על הפעלת רובוט, השימוש מתאים לרמות תפקוד מגוונות, וזה יתרון גדול. יחד עם זאת, יתכן ומשתמשים עם קשיים מוטוריים יחוו קושי בשימוש משום שיש צורך בדיוק וויסות.

בסדנה שהתקיימה לאחרונה במכללת לוינסקי על-ידי צוות WeDiggit, התנסתי בשימוש ברובוט ומאד נהנתי (וזה הכי חשוב…). תוך כדי הסדנה, ראינו דוגמאות חיות מהשטח משתי מסגרות ואני שמחה לשתף אתכם בדוגמאות אלו (כמובן, באישור המציגים):

-ענת גולדשטיין, רכזת תקשוב מבית ספר "און" בתל אביב, לתלמידים עם שיתוק מוחין ונכויות מורכבות עם יכולות למידה, הציגה פעילות מקסימה בה התלמידים מתנסים בחוויית קוד ורובוטיקה עם רובוט sphero. מטרות השימוש ברובוט הן רבות- לומדים לתכנת קוד גרפי, לכתוב תכנית ולהפעילה וגם עובדים על מיומנויות הקשורות להתמצאות במרחב כגון, כיוונים וזוויות. תוך כדי ההתנסות ברובוט, מבינים התלמידים את הלוגיקה שבתכנות.

-צוות (נעה אביטל, מרפאה בעיסוק, וצופית אלבק, קלינאית תקשורת) ותלמידים מ "עמותת עלה- מרכז עלה מוריה" הציגו את חוג הרובוטיקה בו לומדים תפעול רובוט בשילוב תת"ח. צופית אלבק- יועצת תת״ח מספרת: “בבית ספר מוריה של ״עמותת עלה- מרכז עלה מוריה״  משתתפים תלמידים עם מש"ה בתפקוד בנוני-נמוך בחוג לרובוטיקה. התלמידים מפעילים את הכדור-רובוט באמצעות האייפד. הפעילות מעצימה את תחושת המסוגלות ומאפשרת לצוות המולטידיסיפלנרי לשלב מטרות חברתיות, תקשורתיות ותפקודיות באופן נורמטיבי ומהנה. באמצעות לוחות תקשורת יעודיים החוג מזמן לתלמידים הזדמנויות להביע רצונות ותחושות, לעודד חברים ולשתף בחוויות.”

תלמידים ממרכז עלה מוריה

בקישור הבא תוכלו לראות תמונות וסרטונים:

סדנה רובותרפיה 

נשמח לשמוע רעיונות לשימושים (-:

The post +SPRK משחק ולמידה בעידן הטכנולוגי appeared first on Tech it Issie.


iOS 11: הנה הוא בא!

$
0
0

iOS 11 מגיע עם לא מעט שינויים וחידושים- מרכז בקרה חדש, אפשרות להקלטת מסך, אפליקציה חדשה של Apple בשם "קבצים" ועוד.. אך לפני שנספר לכם על כל אלו ועוד, חשוב להתייחס לשני נושאים:

כמו בכל עדכון של מערכת ההפעלה, אנו ממליצים לחכות מעט ולא להוריד את העדכון מיד, למקרה שיתקבלו דיווחים על תקלות ובאגים במערכת החדשה. אלו, יכולים להפריע לשימושים הקבועים שלנו באייפד, ולכן, במקרה של משתמשי תת"ח, חשוב במיוחד לשים לכך לב. אנו ממליצים בכל עדכון תוכנה להתעדכן בקהילות המקצועיות ברשת ולראות אם היו דיווחים על תקלות בהפעלת אפליקציית התת"ח שלכם וכמובן, לגבות את לוח התקשורת לפני התקנת המערכת החדשה.

בנוסף, בעדכון זה נאלץ להיפרד מאפליקציות ישנות שלא עודכנו כבר המון זמן ושלא הותאמו למערכת ההפעלה החדשה. על מנת לבדוק אילו אפליקציות לא עודכנו ולא יעבדו עם התקנתה של מערכת ההפעלה החדשה, יש להיכנס להגדרות > כללי > אודות > יישומים. אפליקציות אלו, אמנם לא ימחקו מהאייפד אך ככל הנראה הן לא יעבדו ולא יופיעו יותר בחנות האפליקציות.

אם אתם רואים את אחת האפליקציות האהובות עליכן ברשימת האפליקציות שלא הותאמו לiOS 11, אל תבהלו! יתכן, ומפתחי האפליקציה פשוט לא הספיקו לשדרג את האפליקציה.. בכל מקרה, תמיד ניתן  ליצור קשר עם מפתחי אפליקציה ישנה ומוצלחת ולבקש שימשיכו לתחזק את האפליקציה.

ועכשיו לחידושים המשמחים!

חידושים מרכזיים בתחום הנגישות (מספר דוגמאות):

  • היפוך צבעים חכם- מאפשר להפעיל את הפונקציה של היפוך צבעים באופן סלקטיבי כך שיפעל באפליקציות מסוימות ובאחרות, כגון, תמונות, ימשיך להראות את הצבעים הרגילים.
  • Voice Over- שיפור בתיאור מילולי של תמונות.
  • טקסט מוגדל- אם אתם משתמשים בטקסט מוגדל באייפד, תוכלו מהיום גם לראות זאת באפליקציות שאינן של Apple.
  • מקלדת המופעלת בקלות באמצעות יד אחד (באייפון)- הגדרה זו נמצאת תחת "מקלדות" ולא תחת "נגישות".
  • שיפורים בשימוש במתג. לקריאה נוספת לחצו כאן
  • Siri- מהיום ניתן להקליד ולא רק לדבר אל Siri.

חידושים מרכזיים בשימוש וארגון אפליקציות באייפד:

חידושים אלו, הקשורים לארגון מידע באייפד ושיפור הגישה אליו, יכולים להיות משמעותיים עבור תלמידים המשתמשים באייפד ככלי עזר ללימודים.

  • אפליקציית "קבצים" חדשה- סוף סוף אפליקציה של Apple המאפשרת גישה נוחה לקבצים מאפליקציות שונות וארגון המידע בתיקיות.

  • שורת אפליקציות קבועה- בשורת האפליקציות הקבועה המופיעה בתחתית המסך, ניתן להוסיף מספר גדול יותר של אפליקציות ולגשת אליהן בצורה נוחה יותר, גם מתוך אפליקציות אחרות (ולא רק מתוך דף הבית). בנוסף, ניתן לגרור קבצים מאפליקציה אחת לתוך אפליקציה אחרת המופיעה בשורת האפליקציות הקבועה. ניתן להתרשם מכל האפשרויות החדשות הללו בסרטון הבא:

  • מרכז בקרה מותאם אישית- מרכז הבקרה עודכן והעיצוב שלו השתנה לחלוטין. בנוסף, ניתן לבצע התאמות אישיות ולבחור מה יופיע בו. גלילה כלפי מעלה מתחתית המסך תפתח את מרכז הבקרה ושם ניתן יהיה לראות את האפשרויות של "מרכז הבקרה" וגם את האפליקציות הפתוחות כרגע באייפד.
  • הקלטת מסך- ניתן להקליט סרטון שיצלם את כל מה שאנחנו עושים באייפד. זהו כלי נהדר למורים והוא גם יכול להואיל לתלמידים ולאפשר שיתוף ידע ביעילות ובמהירות. על מנת להפעיל את הפונקציה הזו יש להוסיפה למרכז הבקרה דרך הגדרות > מרכז בקרה > התאמה אישית של פקדים> הקלטת מסך

  • מסך מפוצל- מאפשר לעבוד על 2-3 אפליקציות במקביל. יחד עם זאת, לא כל שתי אפליקציות ניתן לפתוח במקביל.. עובד בעיקר כאשר אחת האפליקציות היא אפליקציה של Apple.

מקוות שהמידע יהיה שימושי עבורכם.. אנחנו כבר התחלנו לשחק עם האפשרויות החדשות, והכנו לכם סרטון עם החידוש האחרון של הקלטת מסך ומסך מפוצל. בעזרת אלו, שלחנו סרטון ברכה עם סמלי תת"ח דרך אפליקציית "הודעות" שנמצאת על כל אייפד. דרך נהדרת להעברת "פתקים" בין התלמידים בזמן השיעור 🙂

נשמח לשמוע מכם על חידושים נוספים שאהבתם!

למידע נוסף, לחצו כאן וכאן ולמידע נוסף על נגישות לחצו כאן וכאן 🙂 🙂

The post iOS 11: הנה הוא בא! appeared first on Tech it Issie.

Fun with verbs and sentences: אפליקציה מומלצת ליצירת משפטים!

$
0
0

Fun with verbs and sentences היא אפליקציה המיועדת לעבודה על מטרות שפתיות שונות, כשהראשונה והעיקרית היא יצירת והפקת משפטים פשוטים. המשתמש מרכיב משפטים לפי בחירתו, כאשר הוא בוחר את חלקי הדיבר השונים של המשפט- הנושא, הפועל והמושא. לאחר בחירת כל חלקי המשפט, מופיע סרטון  הממחיש את המשפט תוך הקפדה על הדמות, הפעולה והמושא שבחר המשתמש. בנוסף, האפליקציה מאפשרת למשתמש להקליט את המשפט בקולו ולהקשיב להקלטה לאחר מכן. חשוב לציין כי האפליקציה מלווה בהוראות כתובות ומושמעות באנגלית ולכן, בזמן אינטראקציה משותפת עם מטופל שאינו דובר אנגלית, נדרש תיווך והסבר של מבוגר ורצוי גם להנמיך את הווליום בשלבי הרכבת המשפט, על מנת להימנע מהסחות דעת מיותרות. מומלץ להגביר את הווליום בחזרה בשלב הסרטון ובשלב הקלטת המשפט וזאת בשביל לשמוע את הקולות המלווים את הסרטון וכמובן, את ההקלטה של המטופל. עבור המטופל, מטרת האפליקציה היא יצירת סרטון קצר עם עלילה לפי בחירתו וכך תרגול המשפטים המשותף הופך למהנה וחווייתי!

איך זה עובד? בואו נתחיל…

תחילה בוחרים את נושא המשפט. ישנן שלוש אופציות- ילד, ילדה או דובי. (באנגלית- he, she, it). הבחירה בחלק הזה תכתיב האם הפועל במשפט יהיה בהטיית זכר או נקבה, כך שנכנס גם תרגול הטיית פעלים לפי מין.

בחרתם את נושא המשפט? מעולה! נמשיך לבחירת הפועל. בשלב זה מופיעים על המסך שלושה פעלים המשתנים באופן רנדומלי (יש אפשרות לבחירת פעלים ספציפיים על ידי שינוי ההגדרות, נתייחס לכך בהמשך). כאן המשתמש בוחר את הפועל שיופיע במשפט שלו (מה הילד/ילדה/דובי יעשו).

לאחר שנבחר הפועל של המשפט, נבחר את מושא המשפט בו אנו מעוניינים (למשל- אם בחרנו שהילד ישחק, עכשיו נבחר במה הוא ישחק).

זהו, הרכבנו משפט שלם! בשלב זה ייחשף המשפט המלא בתחתית המסך (למשל-"הילדה משחקת ברכבת") ויוצג סרטון בו המשפט שלנו מתעורר לחיים!

לאחר צפייה בסרטון, נעבור לשלב בו המשתמש נדרש להפיק את המשפט בעצמו. לוחצים על "Start" ומקליטים. לאחר ההקלטה יופיע לחצן עליו נלחץ ונשמע את המשפט שהקלטנו. לאורך כל זמן תרגול הפקת המשפט, מופיעים הסרטון והתמונות כתמיכה ויזואלית.

למי שמעוניין לעקוב ולתעד ביצועים של משתמש מסוים, ישנה אפשרות להגדיר משתמש ספציפי ולתעד, תוך כדי שימוש, את המילים אותן המשתמש מפיק בצורה נכונה (נושא, פועל ומושא). כשאנחנו בוחרים לסיים את הפעילות ("End session"), האפליקציה שומרת את הנתונים שתעדנו ומציגה לנו אותם באופן מפורט.

בנוסף, לאפליקציה יש מסך הגדרות מפורט בו ניתן לבחור למשל, את סוג המשפט, את הפעלים ועוד מגוון אפשרויות שיכולות לסייע לכם להתאים במדויק את האפליקציה למטרותיכם

מסך הגדרות

חשוב לציין שלאפליקציה יש שתי גרסאות, האחת "lite" שעולה 3.90 שקלים, והמלאה שעולה 63.90 שקלים. ההבדל העיקרי בניהן הוא מגוון הפעלים הזמינים לשימוש. בראשונה מופיעים עשרה פעלים קבועים ובשנייה מופיעים 39 פעלים. בנוסף, בגירסא הראשונה ישנה אפשרות לשמור ולעקוב אחר משתמש אחד בלבד ובגירסא המלאה ישנה אפשרות ל-75 משתמשים וקבוצות.

תהנו!

The post Fun with verbs and sentences: אפליקציה מומלצת ליצירת משפטים! appeared first on Tech it Issie.

מיקוד מבט: שליטה במחשב מכיוון אחר

$
0
0

לא מעט ילדים אצלנו, במעון היום השיקומי ובית הספר, משתמשים במערכות מיקוד מבט. ועבור רובם השימוש הוא באמצעות תוכנת הGrid 3, לצרכי תקשורת ומשחק או באמצעות תוכנות מחשב יעודיות לשימוש במערכות מיקוד מבט (לרשימת תוכנות מתאימות לחצו כאן).

יחד עם זאת, הרגשנו שחסר לנו משהו… רצינו שהילדים שלנו יוכלו לעלעל בין דפי הסיפור באופן עצמאי או לשחק במשחקי מחשב מותאמים לעברית, כמו חבריהם לגן ולכיתה.. הבנו שעל מנת לעשות זאת, הילדים והתלמידים צריכים להרחיב את אופן השימוש בתוכנת הGrid 3 וללמוד עקרונות ראשוניים לשליטה במחשב. יתרון נוסף של למידה זו, הוא לימוד הדרגתי של לוח שליטה במחשב (כתחליף עכבר).

אז מה עשינו?

קודם כל התנסינו בעצמנו במערכת וניסינו לשחק במשחקים שאינם מותאמים לשימוש במערכת מיקוד מבט, באמצעות הגדרות ה- Windows Control של Tobii ובאמצעות לוח שליטה במחשב של  תוכנת ה-Grid 3.  בסופו של דבר, החלטנו שלוח השליטה במחשב של ה- Grid 3 יתאים יותר לילדים שלנו בשל נוחות ההפעלה (הם כבר משתמשי Grid 3 ותיקים..) ואפשרויות ההתאמה.

לצורך ההתאמה, התחלנו בהסתרת הלחצנים שאינם רלוונטיים והגדלת הלחצן הרלוונטי (הקשה שמאלית). לאחר מכן, התחלנו להתנסות עם הילדים. במהלך ההתנסות, ראינו שהסמלים המקוריים מתאימים לילדי בית הספר אולם מופשטים מידי עבור הקטנטנים ושגם לנו, קשה לתווך לקטנטנים את משמעות החץ (השימוש דורש למידה והוא לא אינטואיטיבי…).

בסופו של דבר, בסרגל המיועד לילדי המעון, החלפנו את סימן החץ בסימן של יד, וכך יכולנו להסביר לילדים שהם "פשוט" צריכים לתפוס את היד עם העיניים ואז לבחור באופציה הרצויה להם. שינוי קטן, שעשה את כל ההבדל… השינוי הקל על התיווך הנדרש מהמלווה והקל על הילד בהבנת רצף הפעולות.

הסרגלים המותאמים- גירסא ראשונה ושניה

הסרגלים המותאמים- גירסא ראשונה ושניה

והנה כמה דוגמאות:

  • באמצעות הסרגל שהתאמנו, הנגשנו סיפורים שהוכנו לילדים בתוכנת Power Point. בדרך זו, הילד עצמאי בהעברת הדפים ולמעשה, לאחר בחירת ההקשה השמאלית ("לתפוס את היד עם העיניים"),  הילד בוחר במיקום כל שהוא ברחבי הדף למעבר עמוד. מי שרוצה לאפשר גם הקראה של המלל, יכול להקליט מראש כל שקופית ולהגדיר שהקול יופעל אוטומטית.

סיפור מונגש עם הסרגל המותאם

  • באתר ג'ינג'ים, שהוא אתר מקסים עם משחקים בעברית לחינוך המיוחד, יש משחקים בעברית שמתאימים למערכות מיקוד מבט ושניתן לשחק איתם בהפעלת Windows Control. מכיוון שהילדים שלנו רצו לשחק גם במשחקים הנוספים הנמצאים באתר, החלטנו להשתמש בסרגל המותאם (וגם משום שלעיתים המעברים בין ה-Grid 3  להגדרות ה- Windows control יכולים להיות מעט מאתגרים לצוות ולמשפחות…). באמצעות הסרגל המותאם, ניתן לשחק בשני שלבים- השלב הראשון הוא בחירת ההקשה השמאלית ("לתפוס את היד") ולאחר מכן להסתכל על התשובה הנכונה במשחק. אמנם תהליך הבחירה דורש שתי פעולות (בהשוואה לפעולה אחת בWindows Control), אך בדרך זו, ניתן לשחק במשחקים רבים באתר ועל הדרך, לומדים מיומנות שתאפשר בעתיד לשלוט בתוכנות נוספות ובאינטרנט, שאינם מונגשים ייעודית למיקוד מבט.
משחק בג'ינג'ים עם הסרגל המותאם

משחק בג'ינג'ים עם הסרגל המותאם

רעיונות נוספים לשימוש:

  • אתר TinyTap במחשב- ניתן לשחק במשחקים שהוכנו באייפד באמצעות המחשב ובאמצעות סרגל מותאם לשימוש במערכת מיקוד מבט.
  • ניתן להוריד אפליקציות משחק מה- Store של מיקרוסופט. כדאי לוודא לפני שתאי הבחירה גדולים דיים..

ספרו לנו עוד על התאמות נוספות למשתמשי מיקוד מבט, ונשמח לשתף את כולם 🙂

The post מיקוד מבט: שליטה במחשב מכיוון אחר appeared first on Tech it Issie.

פעילויות לקיץ

$
0
0

לכל אלו שבין קייטנות לחופשות משפחתיות, מצורפים שני משחקים לחופש…

לחצו על התמונות המופיעות מטה, והתחילו לשחק!

המשך חופשה מהנה!!

המרכז הטכנולוגי

בית איזי שפירא

שירי קיץ

 

הים הוא של כולנו

 

 

 

 

The post פעילויות לקיץ appeared first on Tech it Issie.

IssieSign: מתנה קטנה לקראת השנה החדשה

$
0
0

לקראת השנה החדשה אנו מציידים אתכם במתנה קטנה… אפליקציה חדשה, IssieSign, שהיא אפליקציה להיכרות ולמידה של סימנים בסיסיים המבוססת על שפת הסימנים הישראלית (שס"י). האפליקציה פותחה במיוחד עבור אנשים עם צרכים תקשורתיים מורכבים, היכולים להיעזר בסימנים ובג'סטות כאמצעי תקשורת תומכת וחליפית (תת"ח) להבעת רצונות, תחושות, מחשבות ורעיונות. זמינה למכשירי אייפד ואייפון וניתן להורידה בחינם.  

issiesign logo

אפליקציה זו, נוצרה כחלק מסדרת האפליקציות המותאמות שלנו בשיתוף מרכז המחקר והפיתוח SAP Labs Israel, ואנו מאוד שמחים לשתף אתכם בתוצר מוצלח נוסף, פרי שיתוף הפעולה הזה! תודה רבה רבה לצוות המתנדבים המדהים של SAP Labs Israel, על שהתגייסו לפרויקט ותרמו מזמנם ומתחומי הידע המקצועיים שלהם לפיתוח האפליקציה!! בהזדמנות זו, גם נרצה לומר תודה רבה לאן ג׳ונסון- אוליס מחברת n2y, על הליווי וההכוונה בשילוב סמלי SymbolStix באפליקציה ותודה רבה רבה ללי דן, לאלה אוחוטין ולשירית כהן-קוקה על הייעוץ ועל התרגום לשפת הסימנים ולעברית מסומנת.

האפליקציה נולדה מתוך הצורך לאפשר לפעוטות ולילדים המטופלים בבית איזי שפירא ולבני משפחותיהם, להיחשף לסימנים וג'סטות באופן עצמאי. לאפשר רכישה של ג'סטות וסימנים, ללא תלות בצוות הגן או הכיתה. בדרך זו, אנו מאמינים כי הילדים שלנו ובני משפחתיהם, יוכלו ללמוד סימנים חדשים ולתקשר במגון סביבות. מרגש לחשוב שעכשיו כל מי שזקוק לאפליקציה וכל מי שרוצה להיחשף אל עולמה המרתק של שפת הידיים והגוף, יכול להוריד את האפליקציה תוך כמה רגעים. ומעבר לכך, האפליקציה ידידותית וזמינה לכולם ולכן, אנו מקווים שגם ילדים ומתבגרים מכל מסגרות החינוך, ילמדו ממנה, ותבנה עוד אבן ליצירת שפה משותפת וחברה מכילה יותר!

היה לנו חשוב שהאפליקציה תדבר בשפה (או בשפות) של הילדים שלנו, ולכן, כל סימן מלווה במילה הדבורה (והכתובה) ובסמל מתוך מאגר הסמלים של SymbolStix. זו גם הסיבה שחלק מהסימנים באפליקציה, מופיעים בעברית מסומנת, כך שלכל מילה יש סימן מלווה (וזאת בשונה משימוש בשפת הסימנים והתחביר העשיר שלה).

אז מה תוכלו למצוא באפליקציה:

  • קרוב ל600 סרטונים המאפשרים למידה של סימנים מתוך שפת הסימנים הישראלית.
  • כל סימן מופיע באפליקציה יחד עם מילה דבורה, מילה כתובה וסמל מוכר, מתוך מאגר הסמלים SymbolStix, המשמש את תלמידי החינוך המיוחד להבעה במגוון אמצעי תקשורת תומכת וחליפית (תת"ח).

  • הסימנים מאוגדים לפי קטגוריות. כל קטגוריה מתאפיינת בצבע קבוע המלווה את כל הסימנים באותה קטגוריה ומשמש כתומך ויזואלי לשימוש חוזר באפליקציה.

  • כל סרטון מציג מילה/סמל תוך שימת דגש לשלבים הראשונים של התפתחות שפה ודיבור- השלב החד מילי ושלב הצירופים ("כלב"- "כלב גדול").

והנה דוד שלנו, מתנסה באפליקציה:

 

מקווים שתהנו 🙂

ושתהיה לכולם פתיחת שנת לימודים מוצלחת!

The post IssieSign: מתנה קטנה לקראת השנה החדשה appeared first on Tech it Issie.

Viewing all 73 articles
Browse latest View live